Nuanțe luminoase care accentuează aspectul artizanal

timp de lectură minutele

Nuanțe luminoase care accentuează aspectul artizanal

Crogiolo Lume își îmbogățește colecția cu șase culori noi și strălucitoare. Cu o suprafață în mod deliberat imperfectă, conferă camerelor acel farmec unic și artizanal, fiind, în același timp, un produs cu performanțe ridicate.

Colecția de plăci în format mic Crogiolo de la Marazzi, lansată în 2019, a redescoperit expresivitatea materialelor vibrante și a suprafețelor tactile, voit imperfecte. Deși sunt un produs industrial, colecțiile Crogiolo amintesc de cunoașterea și experimentele artizanale care au caracterizat istoria ceramicii italiene. Marazzi le-a adus în anii '80 în centrul său de cercetare Crogiolo, de aici și omagiul adus prin nume, care se referă la căutarea de limbaje noi pentru ceramica industrială prin munca artiștilor.

Lume, una dintre cele nouă linii ale colecției Crogiolo, ilustrează cel mai bine farmecul „artizanal” al suprafeței, combinat cu procese de fabricație moderne și din ce în ce mai durabile. Grație tehnologiei de producție și cercetării aprofundate privind smalțurile și culoarea, Lume interpretează în gresia porțelanată frumusețea plăcuțelor de tip majolică realizate manual, cu smalț dens, foarte lucioase și imperfecte. Aceste plăci în format 6×24 cm conferă pereților o culoare profundă și irizată, care face suprafețele să vibreze, reînnoindu-le cu un aer modern atemporal.

Un produs cu certificări Greenguard pentru emisiile reduse de substanțe nocive și Declare pentru absența substanțelor chimice periculoase pentru sănătate, rezistent la îngheț și rezistent la abraziune profundă, Crogiolo Lume, tot în format 6×24 cm, își adaugă noi culori la paleta deja disponibilă (White, Green, Blue, Black, Musk și Greige). Au fost adăugate două culori neutre, Off-White și Beige, și patru puternice și strălucitoare, Pink, Forest, Turquoise și China. Acestea sunt concepute pentru efecte la nivelul suprafeței și combinații cromatice care decorează medii diferite, de la clasic la contemporan.

Descarcă catalogul Marazzi Crogiolo