O arhitectură în armonie cu mediul înconjurător

timp de lectură minutele

Colecția Allmarble Travertino de la Marazzi a fost folosită la Villa Vlad din Forte dei Marmi, atât pentru placarea zonei în aer liber, cât și pentru piscina infinită exclusivistă, construită recent și premiată la categoria „Cea mai bună piscină rezidențială 2018”.

Contraste între materiale și culori pentru proiectul de restilizare realizat pentru Villa Vlad din Forte dei Marmi, provincia Lucca, realizat de arhitectul Michele Vitaloni de la studioul Charmitaliastudio. O reședință privată din anii `70, la care proiectantul a păstrat piatra naturală și lemnul ca materiale originale, adăugând elemente din oțel corten, lemn închis la culoare și travertin.

Protagonista acestui proiect este colecția Allmarble de la Marazzi în culoarea Travertino, care reinterpretează eleganța marmurei, dar cu caracteristici tehnice sporite datorită tehnologiilor exclusive de producție ale companiei. Formatul 40×120 cu grosime mare (20 mm) al plăcilor Allmarble Travertino a fost utilizat în zona exterioară din jurul vilei și pentru placarea piscinei, în timp ce formatul 60×120 cu finisaj natural combinat cu lemn a fost ales pentru pardoseala zonei de zi și pentru amenajarea șemineului în zona de living.

Fotografii: Federico Neri