O fermă cufundată între măreții măslinii din Puglia

timp de lectură minutele

În proiectul Masseria Borgo Ritella din Fasano, semnat de designerul de interior Pino Brescia, camerele au un aer contemporan. Materialele și culorile le reflectă pe cele ale teritoriului, reinterpretând piatra naturală

Între dealuri și mare, printre măslini seculari, bougainvillea colorată și livezi de citrice parfumate, exclusivista fermă fortificată Masseria Borgo Ritella din Fasano se integrează armonios în teritoriul din Puglia.
Proiectul de renovare a fost gestionat de designerul de interior Pino Brescia, cunoscut și pentru proiectarea altor unități importante din zonă, care a creat un hotel fermecător, cu o piscină frumoasă, înconjurată de măslini grandioși și smochini indieni.

O unitate hotelieră de lux, cu un farmec mediteraneean, dar în același timp contemporană și de designer, concepută pentru un sejur dedicat intimității și relaxării. Camerele elegante și spațioase, de diferite tipuri, Luxury Suite, Family Suite, camere matrimoniale Superior și Deluxe, sunt dotate cu toate facilitățile, definite până în cele mai mici detalii, cu mobilier din lemn lăcuit alb și lemn natural, elemente moderne și tradiționale care se îmbină armonios în această realizare arhitecturală din Puglia.

Culorile predominante din camere sunt albul și bejul, puse în valoare de colecția Carácter  Mix Beige din gresie porțelanată cu aspect de piatră, cu incluziuni de pietricele pe suprafață, montată aici în formatul 60X120 cm, pe pardoselile din camere, ca placare pentru băi și chiar și pentru anumiți pereți și blaturi în camerele Deluxe. O colecție transversală și ecologică, realizată în proporție de 40% din materiale reciclate și cu două tehnologii premium: Puro Marazzi Antibacterial, care elimină până la 99,9% din bacterii, și StepWise, care conferă suprafețelor calitatea antiderapantă și, în același timp, ușurința curățării.

„Am ales Carácter de la Marazzi deoarece plăcile de gresie de ultimă generație sunt la egalitate cu alte materiale nobile și prețioase. Utilizarea lor este foarte interesantă și oferă numeroase posibilități de montare, datorită grosimilor lor subțiri și greutății reduse, calităților tehnice și calității produsului”, spune Pino Brescia.

Proiect realizat în parteneriat cu F.lli Vinci.
Foto: Francesco Vignali