O gresie antibacteriană care plasează piatra la granița dintre interior și exterior

timp de lectură minutele

Carácter, prima colecție care utilizează noua tehnologie Puro Marazzi Antibacterial

Cu finisaje și formate variate, colecția Carácter este concepută în numele versatilității. De asemenea în numele exigențelor unor vremuri care solicită, nu numai în context domestic, garanții mai mari privind igiena și curățenia.

Carácter este, de fapt, prima colecție care integrează noua tehnologie pentru suprafețe ceramice, Puro Marazzi Antibacterial, capabilă să elimine până la 99,9% din bacterii și alte microorganisme dăunătoare, cu brevetul StepWise™, care asigură suprafețe netede, ușor de curățat și antiderapante, în cadrul unui proces în care 40% din materialele utilizate sunt reciclate.

Activitatea antibacteriană, datorită tratamentului cu ioni de argint încorporat în timpul procesului de producție, înainte de arderea la 1200 °C, durează pe tot parcursul ciclului de viață al produsului și funcționează chiar și în absența luminii: ionii de argint se leagă în mod natural de enzime, proteine, membrane celulare și ADN pentru a bloca proliferarea bacteriană și fungică, fără a avea nevoie să fie activate de razele UVA.
 

Carácter este o colecție de gresie porțelanată și de ceramică, cu aspect de piatră, adaptată atât pentru pardoseală cât și pentru placare.

În varianta de gresie porțelanată, Caracter prezintă trei suprafețe mai omogene, în culorile Blanco, Arena și Greige, și alte trei, în culori neomogene, care includ pietricele multicolore, Mix Multicolor, Mix Greige și Mix Gris, în variante naturale pentru interioare și texturate pentru exterior, ambele disponibile în formate 60×120, 60×60 și 30×60 cm

Atunci când este utilizată pentru placare, Carácter oferă trei culori în varianta ceramică, Arena, Blanco și Greige, și o structură Walltone 3D care combină două micro-texturi care pot fi asortate cu fundalurile. Decorațiunea Quad, formată din douăsprezece module pătrate neregulate, amintește de procesul de prelucrare manuală a pietrei și reproduce, alternându-le, trame geometrice și indentații.

Este posibilă juxtapunerea diferitelor finisaje ton pe ton sau evidențierea contrastului nuanțelor pietricelelor, animând și întrerupând omogenitatea suprafețelor, atât pe orizontală, cât și pe verticală. Pentru un design interior creativ cu efecte neașteptate.
 

Carácter poate fi utilizată atât în ​interior, cât și în exterior, de la contexte comerciale la medii domestice. Ca răspuns la proiectarea din ce în ce mai frecventă a spațiilor articulate și hibride, cu contiguitate între interior și exterior.