O mansardă cu vedere la mare, între gresie porțelanată și millenial pink

timp de lectură minutele

O mansardă cu vedere la mare

Patru colecții Marazzi dialoghează între ele într-o mansardă cu vedere la mare, transformată datorită unei proiectări capabile să pună în valoare orice spațiu

Una dintre caracteristicile colecției Marazzi este capacitatea de a dialoga între ele, restituind spații elegante, luminoase și armonios integrate și prin inteligenta utilizare a culorii. Restructurarea acestei mansarde în San Benedetto del Tronto este un exemplu interesant în acest sens.

Înainte deintervenția de restructurare reședința părea puțin primitoare: finisajele învechite, semnele timpului și lipsa luminii contrastau cu nevoile clientului.

Pentru a răspunde cererilor beneficiarului, biroul de proiectare Moreno Farina s-a adresat Marazzi pentru placarea exterioară a balconului cu vedere la mare și pentru placările interioare.

Firul conducător al acestei intervenții se poate identifica în armonia alegerilor cromatice între spații.

Un dialog între cele două băi ale millenialpink, o culoare de ultimă tendință care, îmbinată cu placările însoțește oaspeții și spune povestea apartamentului, dar și un dialog între interior și exterior.

În detaliu, placarea aleasă pentru exterior și Treverksoul, o colecție de gresie porțelanată cu aspect de lemn natural, care pune în valoare în mod notabil balconul datorită spiritului și eleganței rafinate a lemnului.

Continuând spre interior, placarea pardoselilor a fost realizară în întregime cu colecția degresie porțelanată cu aspect de rășină Block. Plăcile cu format mare 75×75 cm restituie un rezultat delicat, fin și luminos: o senzație de continuitate care se îmbină bine cu aspectul de lemn ales pentru balcon.

În baia principală, Block este însoțit de Allmarble, colecția cu aspect de marmură inspirată din marmurele cele mai rare, în versiunea Altissimo, un alb cu nervuri aproape imperceptibile. Rezultatul este elegant și luminos, iar dialogul între spații continuă: roșul, prezent în tapetul de perete și în mobila de baie, anticipează alegerea cromatică a băii principale.

În interiorul băii principale, biroul de proiectare a identificat în colecția Marazzi Nuance alegerea cea mai bună. Plăcile de ceramică, lucioase și caracterizate de un roșu aprins și luminos, evocă nuanțele camerei principale, punând în valoare, din nou, lumina și senzația unui spațiu primitor.

Datorită unei proiectări conștiente, capabile să pună în valoare spațiile cu ajutorul sinergiei de soluții creative și materiale de calitate, ceea ce odată era pod învechit și puțin luminos s-a transformat într-un apartament cu vedere la mare plină de lumină, contemporană și rafinată.