O mansardă la ultimul etaj în Spania, ca exemplu de proiectare contemporană la munte

timp de lectură minutele

Gresia cu aspect de lemn și piatră Marazzi, ca o revizitare actuală de materiale clasice

Cum să nu pierzi caracterul montan al unui loc, fără ca, totuși, să renunți la un stil contemporan și actual?

Proiectul acestui apartament, realizat de biroul spaniol de arhitectură Bedeo oferă cu siguranță multe răspunsuri și inspirații în acest sens. În fapt, casa se găsește în munții din provincia catalană Lleida și se dezvoltă pe două etaje sub acoperiș, oferind priveliști panoramice ale peisajelor munților din jur.

Stilul proiectului este evident contemporan, dar se îmbină perfect cu contextul în care este introdus, datorită și unei alegeri atente a materialelor și finisajelor, actuale și, în același timp, perfecte pentru o atmosferă de munte.

În primul rând, nu poate lipsi lemnul, protagonist al fiecărei case de munte și prezent în proiect în multe și diverse utilizări și esențe: de la pardoseală la placare, de la material pentru bucătărie, la șipci pentru uși, la elementele de decorare și la plafon.

Mult lemn natural, dar și gresie cu aspect de lemn aleasă de proiectanți în versiunea stejar natural din colecția Treverktrend de la Marazzi, pentru pardoseala apartamentului. Montată în toate spațiile, aceasta creează și un efect foarte clar de continuitate spațială.

Și piatra este unul dintre materialele clasice utilizate în casele de munte. În acest caz, datorită gresiei cu aspect de piatră, materialul dobândește un caracter mai decis și contemporan. Mystone Ardesia este utilizată pentru a defini volumele mai închise, iar Stone Art pentru a decora volumul șemineului cu un efect 3D cu rânduri orizontale.

În sfârșit, nu lipsesc din acest apartament spaniol unele accente decorative obținute datorită altor placări ceramice. În baia principală, cementinele colecției Materika decorează peretele principal, în timp ce aceeași colecție, în versiune structură spatulă, acoperă peretele vecin, îmbinându-se perfect cu lemnul de munte.

În baia de serviciu s-a optat însă pentru un mix și potrivire între gresia cu aspect de lemn Treverktrend și gresia cu aspect de teracotă-ciment Clays, aleasă în tonalitatea Lava și în formatul 60×120 cm.

Vizitează acest fascinant apartament de la ultimul etaj cu ajutorul galeriei noastre fotografice.