O nouă dimensiune și cinci idei diferite pentru a decora pereții cu plăcile subțiri de ceramică

timp de lectură minutele

De la aspectul de ciment, la decorurile florale: cu Alchimia de la Marazzi, soluțiile sunt infinite

Uneori este de ajuns doar un perete, un colț, un detaliu al unui interior placat cu un finisaj special pentru a-i da o tușă de creativitate și originalitate în plus unui proiect.

Azi vorbim despre un produs foarte inovativ, cu o dimensiune inedită pentru ceramică și despre unele soluții care se pot dovedi câștigătoare, atât pentru interioare rezidențiale, cât și pentru interioare comerciale. Protagonista este colecția Marazzi Alchimia, concepută pentru a oferi multe opțiuni decorative de avangardă, într-un nou format mare subțire, 60×180 cm, indicat pentru placarea atât a spațiilor noi, cât și pentru intervenții asupra celui existent.

Începem cu aspectul de ciment: foarte apreciat de cei care îndrăgesc un stil contemporan, datorită culorii lui neutre și aspectului material, este potrivit pentru placarea camerelor în întregime, de exemplu, baia sau pentru a caracteriza un singur perete al unei încăperi. Astăzi, aspectul cimentului în ceramică devine și mai rafinat datorită structurilor tridimensionale specifice colecțiilor Alchimia Raw și Wabi, care se inspiră din nivelarea specifică a microcimentului și din aspectul caracteristic de cofraj, o alternativă valabilă la placările din rășină, ambele disponibile în toate cele 4 tonuri ale colecției: White, Grey, Greige și Fango.

În schimb, pentru cei care caută o opțiune mai colorată și decorativă, dar, în același timp, minimalistă, decorul geometric neregulat la scară mare ar putea fi alegerea perfectă. Finisajul Arky combină tonuri neutre și prăfuite într-un imprimeu geometric de mari dimensiuni, perfect pentru a decora un perete pe toată înălțimea, creând un fundal de mare efect.

În schimb, pentru cine dorește să adauge o notă de culoare vie, propunem imprimeul floral la scară mare al decorului Gipsy. Poate fi o idee foarte bună pentru un perete din dormitor sau din baie, pentru un accent de culoare din sufragerie, dar și pentru interioarele barurilor și restaurantelor, pentru a adăuga o notă vie și colorată, cu un material mult mai rezistent și mai ușor de spălat decât tapetul.

Pentru iubitorii plăcilor cementine și ai stilului vintage, decorul Boho este soluția perfectă. Disponibil în două variante de culoare, caldă sau rece, decorul patchwork rămâne una dintre alternativele cele mai îndrăgite pentru a defini backsplash-ul bucătăriei, pentru pereții băii sau pentru a crea detalii decorate cu iz retro.

O altă idee mai clasică, dar la fel de rafinată, pentru decorarea cu ceramică este acea a placării cu mozaic: tradițional, cu plăcuțe mici sau cu dreptunghiuri mici montate în zigzag, disponibile în toate culorile sau cu versiunea Degradè: un mix perfect al tuturor nuanțelor prezente în colecție.

Lăsați-vă inspirați de galeria fotografică.