O nouă experiență de ospitalitate durabilă în Puglia

timp de lectură minutele

Durabilitatea și atenția la detalii sunt printre principalele caracteristici ale proiectului Salina Hotel, un concept nou de ospitalitate hotelieră, în care inovația și tradiția se împletesc în mod sinergic

În Taranto, la câțiva kilometri de centrul și de principalele plaje din Salento, se află Salina Hotel, unul dintre cele mai importante hoteluri din zonă, proiectat de arhitectul Nico D’Ippolito, gândit pentru un nou concept de ospitalitate bazat pe durabilitate și pe atenția pentru detalii.

Cufundat în climatul mediteraneean, înconjurat de vegetația, aromele și parfumurile din Puglia, Salina Hotel dispune de o grădină exclusivistă pe acoperiș, cu piscină cu cascadă, și de o priveliște uluitoare asupra mării, de unde se pot admira superbele peisaje din jur. Dotat cu 85 de camere luxoase de diferite tipuri – Superior, Deluxe și Suite – mobilate elegant și echipate cu cele mai moderne facilități, hotelul îmbină armonios inovația automatizării spațiilor locative cu structura.

Interioarele se caracterizează printr-o combinație rafinată între materiale și culori, în nuanțe de gri și bej delicat, și prin liniaritatea și conceptul de esențialitate al alegerilor în materie de design, care exprimă un spirit clasic în esență, dar, în același timp, modern ca formă. Pentru placările interioare și exterioare, designerul a ales mai multe colecții Marazzi de gresie porțelanată.

Protagonistele fațadei hotelului sunt plăcile în format mare și grosime subțire Grande Concrete Look, în timp în holul hotelului, recepția și restaurantul hotelului găsim plăcile subțiri în format extra-large (120×240 cm) din colecția Grand Carpet, semnată de Antonio Citterio Patricia Viel, inspirată de vechile covoare persane, care creează un desen unic, mare, repetabil la infinit.

În schimb, spațiile interioare ample sunt placate cu diferite colecții de gresie porțelanată cu aspect de piatră, ciment și metal: Powder și Blend au fost folosite pentru pardoseli și placările camerelor și coridoarelor, Mystone Basalto, care interpretează piatra vulcanică în gresie, a fost aleasă pentru pardoseala externă și terase, Rocking pentru zonele de Spa, iar Grande Metal Look, cu o suprafață irizată, pentru auditoriu, foaier, unul dintre restaurante și sala de conferințe.

În continuitate cu spațiile interioare, pentru exterior s-au fost folosit diferite colecții cu aspect de piatră în mai multe formate, texturi, finisaje și culori: colecția Mystone Ceppo di Gré, care reproduce suprafața tipică a pietrei ceppo în nuanța sa naturală, a fost aleasă pentru pardoselile zonei acoperite și a grădinii de pe acoperiș, iar Mystone Gris Fleury, caracterizată prin aspect granular și nuanțe neregulate, pentru placarea grădinii de pe acoperiș, a băii și a pardoselii din zonei piscinei, de unde se poate admira o priveliște sugestivă asupra piscinei și mării. Stonework Outdoor a fost folosită pentru terasele exterioare.

Proiect realizat în parteneriat cu Dioguardi s.r.l. 
Foto: Francesco Vignali