O plită ceramică cu inducție care se integrează în mobilier

timp de lectură minutele

Arhitectura complexă a bazei mesei Shangai de la Riflessi, combinată cu măreția suprafețelor ceramice Marazzi The Top dotate cu plită cu inducție, dă viață unui accesoriu cu un design extraordinar. A apărut un sistem inovator, care eliberează gătitul de blatul din bucătărie pentru a-i oferi forma și versatilitatea unei mese cu funcții avansate. Unicitatea designului unui accesoriu combinată cu texturile colecțiilor Marble Look și Stone Look.

În domeniul mobilierului, ceramica își găsește aplicații noi și inedite: mese, console, bufete și măsuțe de cafea.
Din aceste noi posibilități de aplicare a luat naștere Shangai de la Riflessi, o colaborare între cunoscutul brand de mobilă și Marazzi. O masă cu bază metalică și blat fix sau extensibil din gresie porțelanată și în cele mai variate forme – dreptunghiulară, pătrată, ovală și rotundă. Blatul este realizat din ceramică cu margini teșite stratificată pe sticlă, cu grosime de 12 și 15 mm și colțuri rotunjite. Printre variantele disponibile se numără suprafețele Marazzi The Top Marble Look și Stone Look, acum în culorile Sahara Noir lucios, Sodalite BluVerde BorgognaCapraiaPatagonia și Travertino Classico.


L-am întrebat pe Mirko Fammiano, președintele companiei de mobilă, despre noutățile privind colaborarea dintre Riflessi și Marazzi.

„Performanța foarte înaltă și gama largă de texturi propuse de Marazzi corespund pe deplin designului Riflessi, orientat spre croiala și propunerea de elemente pe care clientul le personalizează”, spune Mirko Fammiano, „Performanța liniei Marazzi The Top permite utilizarea transversală a planurilor, împreună cu cele mai înalte standarde în ceea ce privește calitatea ecologică a întregului proces de producție”.


Nu v-ați oprit la placările pentru unele mobile, la ultima Design Week ați prezentat un prototip acum în producție.
„Am lucrat la o soluție despre care credem că este versatilă și funcțională”, confirmă Fammiano, „Noul concept include plita cu inducție în placa The Top din ceramică, ascunzând display-ul practic, extractibil și ascuns. Surprinzător, extrem de funcțional și fără niciun impact estetic asupra designului blatului, este un record posibil datorită unei noi tehnologii care va fi propusă la unele modele din colecție începând de la masa Shangai.”


O inovație tehnologică care răspunde și unui nou concept al spațiului…
Acest produs deschide noi scenarii în ceea ce privește socialitatea și funcția de utilizare care depășește utilizarea tradițională legată de mobilier și blaturi de bucătărie. Conceptul de insulă este reinterpretat, fiind aplicat pe o structură mai ușoară și mai versatilă, cea de masă, deși la fel de solidă. Suprafețele de lucru pot fi în continuitate cu finisajele pereților și pardoselii și cu placările ceramice ale mobilierului.


O evoluție a produsului testată de sistemele de certificare
Combinația dintre inovație și cercetare definește – cu această nouă soluție a plitei cu inducție – o propunere de amenajare funcțională, durabilă și sigură, capabilă să răspundă numeroaselor nevoi noi ale pieței rezidențiale și contractuale în același timp.

Fără a uita că aceste componente sunt certificate – Invisacook pentru plita cu inducție, în timp ce plăcile Marazzi au deja numeroase certificări de sustenabilitate și de produs –; acum așteptăm certificarea întregului sistem.


Anticipând tendințele, care credeți că vor fi liniile de dezvoltare pentru sezonul viitor?
Se confirmă predilecția pentru suprafețe compacte și opaceculori unite și materiale, verde – inspirat și de nervurile tipice ale materialelor din piatră –, gri porumbel și nuanțe ale fierului și pământului, precum și alb. Nu mai puțin interesante sunt texturile structurate și suprafețele lucioase care își vor rezerva un spațiu printre finisajele de lux. Imprimarea digitală este bună dacă este de înaltă definiție, și cu un realism care se îmbină cu structura și, prin urmare, cu tactilitatea. Marazzi are deja răspunsul la aceste tendințe cu colecțiile The Top – Marble Look, Stone Look, Concrete Look, Solid Color și Metal Look – și cu un set de tehnologii Premium, printre care 3D Ink, un sistem avansat care combină recunoașterea optică și precizia de imprimare combinată cu definiția unei suprafețe structurate.

Toate aceste aspecte fac din colaborarea dintre Riflessi și Marazzi una cu adevărat unică.