Project Portfolio

O Restaurare Conservatoare în centrul istoric al Republicii San Marino

timp de lectură: 3 minutele

Restaurarea Secretariatului de Stat din San Marino cu Pardoseală cu Aspect de Lemn - 1

Gresia cu aspect de lemn Treverkchic de la Marazzi aleasă pentru un imobil cu mare valoare istorică

Orice profesionist din domeniu știe că este complicat să se realizeze un proiect de restaurare a unei clădiri istorice valoroase. Constrângerile arhitectonice și peisagistice sunt foarte numeroase și realizarea unui proiect de calitate și, conform cu toate cerințele, nu este în niciun caz un lucru simplu.

Sarcina proiectantului este, așadar, aceea de a găsi soluția cea mai bună care să poată satisface toate condițiile cerute, încadrându-se în buget și, în același timp, respectând istoria obiectivului arhitectonic.

Cazul restaurării Secretariatului de Sta al San Marino, condusă de Arhitecta Simona Faetanini - Studio Archdesign - este o intervenție exemplară la nivel de restaurare conservativă.

Clădire de mare valoare a centrului istoric, existentă deja în Cadastrul istoric din 1773, abandonată pentru mult timp, clădirea se găsea într-o stare de puternică degradare și practic era distrusă înainte de intervenție. Restaurarea a dăruit, așadar, o nouă viață clădirii, făcând-o să renască printr-o recuperare filologică, respectându-i cu fidelitate tipul și tehnologiile originale.

În orice proiect de restaurare conservativă este fundamentală faza de alegere a materialelor și a finisajelor, acestea trebuind să se introducă în mod fidel în contextul istoric, integrându-se cu cel existent, dar, în același timp, conferind avantajele materialelor celor mai de avangardă.

De mare impact în acest proiect a fost alegerea pardoselii: a fost montată o gresie cu aspect de lemn Treverkchic de la Marazzi, care evocă în mod fidel aspectul pardoselilor vechi din lemn, datorită celor mai noi tehnologii de decorare digitală și posedă toate performanțele tehnice ale gresiei de azi: rezistență și ușurință în curățare și întreținere.

Treverkchic este o gresie cu aspect de lemn, care interpretează esențele cele mai valoroase, inspirându-se din esențele europene, americane și exotice. În acest caz, a fost ales Nucul Italian, lemn care era utilizat în decursul istoriei în clădiri și care, cu esența caldă, se îmbină perfect cu pietrele la vedere ale pereților și cu inserțiile de marmură.

Veniți cu noi la Secretariatul din San Marino cu ajutorul galeriei noastre fotografice.

explorează colecțiile