Project Portfolio

O restructurare în stil contemporan cu Treverk, Clays, Oficina7

timp de lectură: 3 minutele

Stil Contemporan cu Treverk, Clays, Oficina7 - 1

Plăcile cu aspect de ciment și gresie care pare lemn într-un splendid apartament mansardat

Într-o restructurare, ca și într-o construcție nouă, alegerea finisajelor este una dintre fazele cele mai delicate și care pot condiționa puternic buna reușită sau nu a proiectului, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Acest apartament din Condove, în provincia Torino, a fost restructurat recent de către Mauro Chiampo cu un stil contemporan și minimal și cu o atentă alegere a finisajelor pardoselilor și pereților.

Interiorul este structurat pe două niveluri diferite, unul inferior și unul superior mansardat, ambele cu un stil modern și liniar, dar cu două opțiuni diferite în materie de finisaje.

Astfel, pentru nivelul inferior, proiectantul a ales o gresie cu aspect de ciment, astfel încât să confere un look mai industrial, în timp ce, pentru etajul mansardat, a optat pentru o gresie cu aspect de lemn care să se poată armoniza cu plafonul cu grinzi de lemn.

Etajul inferior a fost pardosit cu gresie din linia Clays de la Marazzi, care recreează aspectul cimentului sau al cotto în cinci colorații diferite.

În acest caz, pardoseala reevocă aspectul cimentului, cu un finisaj gri lava în format 60x60 cm. Este vorba despre alegerea foarte practică și potrivită chiar la restructurare cu încălzire nouă la pardoseală, placa Clays fiind montată aici pe un substrat cu pardoseală radiantă.

Pentru suprafața mansardată alegerea a fost însă diferită. În acest etaj atmosfera interioarelor, chiar dacă tot contemporană, este mai rustică și caldă, și a fost aleasă o gresie care să poată dialoga vizual cu plafonul mansardat din lemn.

O gresie cu aspect de lemn Treverk s-a dovedit soluția câștigătoare pentru a uni estetica și practicitatea pentru a obține toată frumusețea lemnului într-un material în același timp rezistent și ușor de întreținut. Formatul de 120x34 cm trimite la marile scânduri ale pardoselilor din parchet de pe vremuri și adaugă o tușă frumoasă rustică în tot interiorul.

În afara gresiei Treverk în acest etaj găsim și o placare din linia Oficina 7, în format mare 32,5x97 cu decor, pentru a pune în valoare peretele dușului.

Vizitați virtual apartamentul cu această galerie fotografică.

explorează colecțiile