<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/8432b090f6de.css" type="text/css" media="screen, projection">

Design

Performanță în evoluție

timp de lectură: 5 minutele

Performanță în evoluție

Marazzi a dedicat dintotdeauna resurse importante activităților de cercetare, o temă distinctă care a permis mărcii să valorifice într-o măsură semnificativă know-how-ul tehnologic. Și în 2020 au fost dezvoltate noi soluții premium pentru colecții, atât în ​​catalog, cât și pentru lansare în lunile următoare. Zero Glossy, Sublime Sync și BodyPlus s-au adăugat tehnologiilor High Performance, Puro Marazzi Antibacterial și StepWise pentru o gamă cu calități fără precedent.

Vom detalia toate inovațiile care, în ultimele luni, au definit această vastă gamă de implementări ale performanțelor suprafețelor produse de Marazzi la nivelul sistemelor de produse prezentate în noul catalog.

Zero Glossy reprezintă ultima frontieră a cercetărilor în domeniul culorii realizate de laboratoarele Marazzi, care au dezvoltat o serie de smalțuri cu o gamă de reflexii foarte reduse, corespunzătoare celor ale luminii pe suprafețele naturale și minerale. Finisajele Zero Glossy permit obținerea de suprafețe super-mate sau extra-mate, una dintre tendințele cele mai persistente în designul interior, care răspund perfect celor mai ridicate exigențe privind calitatea.

Noua tehnologie de producție Sublime Sync permite ca imprimarea digitală și structura materialului să coincidă cu înaltă precizie. Utilizarea senzorilor optici de ultimă generație aplicați liniilor de producție permite citirea cu precizie a texturilor, asociindu-le cu mai multe modele grafice, calibrând gradele de strălucire și opacitate ale smalțurilor în faza de montare. Datorită acestei tehnologii, designul se potrivește perfect texturii materialului, reușind să atingă o profunzime și o precizie nemaiîntâlnite până acum, atât pe suprafețele naturale cât și pe cele texturate.

BodyPlus reprezintă o evoluție a activităților de cercetare asupra materiilor prime care determină o schimbare de consistență a pastei și o mai mare uniformitate a compoziției, chiar și în secțiunea plăcilor de gresie produse cu tehnologie digitală, o garanție a naturaleței și calității în ceea ce privește cele mai ridicate exigențe. Plăcile de gresie BodyPlus sunt produse prin presarea amestecurilor de materii prime colorate în mod natural, cu includerea de micro-pietricele, pietriș și granule care corespund, din punct de vedere al culorilor și structurii, suprafeței produsului.

Nu mai puțin importantă, tehnologie High Performance, ale cărei procese avansate de producție caracterizează produsele din gresie porțelanată destinate suprafețelor verticale necesare pentru a răspunde exigențelor ridicate, precum și suprafețelor orizontale supuse traficului intens. Realizate cu tehnologii exclusive, materialele ceramice High Performance au calități tehnice deosebite și îndeplinesc cele mai stricte standarde internaționale de reglementare și cele mai ridicate exigențe privind calitatea.

Alte două soluții importante, deja prezentate pe piață, fac parte, de asemenea, din vasta familie a inovațiilor recente: Puro Marazzi Antibacterial și StepWise

Puro Marazzi Antibacterial este noua tehnologie antibacteriană pentru suprafețe ceramice, concepută pentru a elimina până la 99,9% din bacterii și alte microorganisme dăunătoare, combătând într-un mod rapid și eficient proliferarea lor și prevenind formarea petelor și a mirosurilor neplăcute. Acțiunea antibacteriană, testată conform celor mai stricte standarde internaționale, este garantată de un tratament avansat și exclusiv cu ioni de argint, încorporați în materialul ceramic în timpul procesului de producție, care asigură o protecție activă și permanentă a suprafețelor, în orice condiții de luminozitate, inclusiv în absența razelor UV.

StepWise este noul proces de producție care caracterizează produsele cu o rezistență ridicată la alunecare și o suprafață fină la atingere și ușor de curățat, având în vedere absența rugozității suprafeței. Având impact asupra tuturor fazelor industriale, de la cercetarea materiilor prime și smalțurilor până la tipul de măcinare, presare și ardere, StepWise reprezintă o caracteristică intrinsecă a produsului, inalterabilă în timp.