Pinch reinterpretează materia fragmentată a granulelor de tip venețian

timp de lectură minutele

Pinch reinterpretează materia fragmentată a granulelor de tip venețian

Fidelitate în detalii și în cromatisme în interpretarea modernă a granulelor tip venețian

Ultimele tendințe în materie de pardoseli din gresie porțelanată văd întoarcerea pardoselilor „de altă dată”. Depășite de timp cementinele, acum este momentul pardoselilor somptuoase: granule tip venețan, înflorituri venețiene, terasă venețiană sau palladiană, toate sunt propuse din nou printr-o interpretare modernă a materialelor fragmentate.

O întoarcere evocatoare care aduce aminte de edificii istorice și saloane aristocratice mari, dar și spații mai domestice ale unui trecut mai familiar și recent.

Prin intermediul colecției din gresie porțelanată Pinch, Marazzi reinterpretează în cheie modernă farmecul granulelor de marmură prețioasă care caracterizează pardoseli clasice ca „terasa venețiană” sau „granule tip venețian”.

Formatele mari în care este propusă, 120×120, 60×120 și 60×60 cm, suprafețele lucioase și mate, cele 5 culori care variază de la alb la negru, trecând prin tonuri intermediare precum gri și bej, reprezintă soluții capabile să îmbogățească spații cu mobilier clasic sau să confere caracter unor soluții minimaliste moderne. O amplă alegere de mozaicuri lucioase și opace completează colecția.

Fragmente de materie cu o nouă identitate care se străduiește să implice și geometria decorurilor, deschizând, astfel, un scenariu nou și mai fantezist în îmbinările de montaj și reevocând cromatisme și efecte geometrice mai apropiate de pardoselile în stil palladian. În acest sens, este deosebit de interesant Decor Lux și prelucrarea în mozaic prezentă în colecția Pinch de la Marazzi. Un mix de culori și suprafețe care se pot combina la 360°, indicat mai ales pentru a placa fundaluri sau a defini pardoseli cu caracter.