Plăci cu aspect de majolică și un look nou – Maréna Beach

timp de lectură minutele

Plăci cu aspect de majolică și un look nou – Maréna Beach

Colecția Crogiolo Scenario reînnoiește spațiile interioare ale unei zone balneare de pe Riviera Romagnola.

Recent renovată sub îndrumarea Gruppo Lithos Architettura, Maréna Beach este o zonă balneară cu restaurant situată în Lido di Savio, o fâșie de coastă care pentru mulți italieni a reprezentat (și reprezintă) vacanța în stil italian prin excelență.

Renovarea sa aduce un omagiu anilor cei mai lipsiți de griji, datorită designului interior care îmbină cu pricepere materiale în stil contemporan și scheme de montare în stil vintage, mobilier modern și elemente retro.

 

Alegerea gresiei cu aspect de majolică din colecția Crogiolo Scenario s-a dovedit a fi perfectă pentru a conecta în mod simbolic trecutul de prezent: pardoseală de la interior a restaurantului este placată cu plăci albastre monocolore, care delimitează un covor decorativ cu alb și albastru, culori care se regăsesc și în unele detalii ale decorațiunilor de pe perete.

Formatul 20×20 al colecției Scenario, o serie care încorporează grafica specifică I Pennellati, o colecție istorică din arhiva Marazzi proiectată de Venerio Martini în 1958, permite crearea de decorațiuni și modele geometrice nesfârșite, chiar și în versiunea alb și negru.
În acest caz, motivul ales permite repetarea cercurilor albe pe un fundal colorat, dar colecția oferă numeroase posibilități creative, cu alte 2 covoare și 1 propunere de amestecare a schemelor de montare.

Particularitatea colecției Scenario este opacitatea suprafeței sale, ceea ce aduce un aer contemporan aspectului „pictat cu pensula” tipic majolicii tradiționale.

 

Combinația dintre plăcile cu aspect vintage și lemn, materialul ales atât pentru pardoseala exterioară, cât și pentru mobilierul interior din complexul Maréna Beach, a avut, de asemenea, succes.

Încă o dată, gresia porțelanată se dovedește a fi o alegere materială câștigătoare, capabilă să confere unui spațiu un caracter puternic, datorită versatilității sale stilistice, garantând în același timp standarde ridicate de igienă și calitate, mulțumită performanțelor sale tehnice.
Toate aceste avantaje se dovedesc a fi esențiale pentru o activitate ce presupune contactul cu publicul.

Răsfoiește galeria. 

 

Acreditări

Design interior și fotografii:

Gruppo Lithos Architettura