Plăci de gresie personalizate pentru un restaurant modern din Bruxelles

timp de lectură minutele

Plăci de gresie personalizate pentru un restaurant modern din Bruxelles

Ne aflăm în apropierea aeroportului din Bruxelles, la Diegem. La parterul hotelului Marriott Residence Inn, un hotel „de lungă ședere” cu 127 de camere construite în anul 2020, se află un restaurant modern și plin de culoare.

Echipa care s-a ocupat de designul interior din partea Creneau International, în colaborare cu studioul de arhitectură Arch & Teco, a ales colecția The Top, gama de plăci mari Marazzi, între 6 și 12 mm, concepute pentru a placa blaturi, mese și mobilier personalizat. Dintre numeroasele variante materiale ale paletei stilistice Grande Stone Look a fost aleasă colecția cu aspect de piatră Ceppo di Gré, cu textura sa neregulată și animată. Plăcile cu grosime de 12 mm și format de 162 x 324 cm au fost tăiate la dimensiuni pentru a se adapta marginilor blatului, oferind un exemplu al modului în care poate fi satisfăcut din când în când spiritul creativ al designerilor, care a ales aceeași gresie Mystone Ceppo di Gré ca inserție pe pardoseală. În plus, prin utilizarea formatelor maxi, este posibilă eliminarea rosturilor de pe suprafețe, cu un mare avantaj în ceea ce privește igiena și întreținerea.

În spațiile interioare comerciale sau legate de ospitalitate, există deseori necesitatea coordonării materialelor și finisajelor, limitând cantitatea din motive practice și logistice. Din acest punct de vedere, gresia porțelanată reprezintă o soluție de design perfectă, capabilă să ofere rezultate plăcute estetic, cu proprietăți excepționale și un raport calitate-preț excelent.

Progresul tehnologic și investițiile în cercetare și dezvoltare fac acum posibilă utilizarea plăcilor ceramice maxi cu dimensiuni imposibile în trecut, care pot fi tăiate și modelate în funcție de ceea ce este necesar pentru execuția proiectului. Cu toate acestea, caracteristicile fizice și tehnice ale gresiei porțelanate o fac adecvată pentru o varietate de utilizări: pe pardoseală, pe perete, în spații interioare și exterioare, ca soluție de placare sau ca suprafață decorativă pentru mese, blaturi, mobilier, perete anti-stropi.
Un material rezistent, non-absorbant, care nu se deformează, igienic, ecologic, ușor, ignifug și rapid de schimbat: este capabil să reproducă materiale infinite într-un mod incredibil de realist.

Prin urmare, este dificil să nu alegi gresia atunci când vine vorba de alegerea materialelor pentru un proiect de design interior. Mai ales dacă, precum în acest caz, ideea proiectanților a fost aceea de a reproduce pe pardoseală același finisaj ca cel de pe blat, având în vedere că în ambele cazuri era vorba de placarea unor elemente cu linii curbe.

Stilul Ceppo di Gré coexistă perfect cu spațiile interioare ale acestui restaurant cu atmosferă tinerească, modernă și plină de culoare. Lemnului de culoarea mierii și culorilor calde, în special culorii ruginii a elementelor structurale, li se alătură nuanțe de gri pal, creând o atmosferă relaxantă și informală.

 

Concept: Creneau International
Arhitectură: Arch & Teco
Proiect realizat în parteneriat cu Artimar