Tendința în design: sugestii din tradiția nord-africană

timp de lectură minutele

Tendința în design: sugestii din tradiția nord-africană

Sute de nuanțe, suprafețe neregulate: frumusețea plăcilor 10x10 cm cu aspect artizanal în 12 culori strălucitoare

Micuțe, lucioase, colorate, fiecare diferită de cealaltă. Sunt plăcile în stil marocan, una dintre tendințele în designul interior pentru 2020.

Timp de secole, artizanii marocani au realizat manual, prin aceeași metodă care a rămas neschimbată, plăci din teracotă smălțuită splendide, pentru a crea mozaicul tradițional marocan, în care plăcuțele ceramice sunt asamblate în modele geometrice elaborate: zellige sau zellij.

Chiar zellige a fost sursa de inspirație pentru Marazzi în crearea colecției Zellige, o linie în care unicitatea imperfecțiunilor este sărbătorită într-un caleidoscop de culori și nuanțe. Vom vorbi în acest articol despre asta, dezvăluind modul în care aceste plăci sunt perfecte pentru acoperirea pereților oricărei camere din casă.

Particularitatea acestei colecții este, de fapt, chiar aspectul artizanal al plăcilor, fie în variațiile cromatice dintre o dală și cealaltă, fie pe marginile drepte, dar ușor neregulate, ca și cum ar fi fost cioplite manual. Acestea sunt efecte create special prin intermediul unei tehnologii avansate, capabilă să imite prelucrarea artizanală a majolicelor.

Perfecte pentru placarea pereților din baie, plăcile în stil marocan din linia Zellige creează suprafețe verticale omogene sau pot fi utilizate pentru a diferenția pereții și spațiile, în formatul mic de 10×10 cm, sau în versiunea de mozaic, cu plăcuțe cu tăieturi oblice originale, disponibile în 3 variante în culoare și format 30×30 cm.

Nu numai în baie: plăcile liniei Zellige sunt o soluție elegantă și funcțională și pentru pereți și pereții anti-stropi din bucătărie. Finisajul lucios, cu neregularități create ad-hoc pe fiecare placă, este punctul final al sortimentului în 12 nuanțe, printre care nuanțele Gesso, Lana, Salvia, Argilla, Cammello, Carbone, culorile Bosco și Corallo, culoarea Cielo și toate nuanțele mării: Turchese, Petrolio, China.

Noile tendințe pentru 2020 sugerează, de asemenea, utilizarea plăcilor de stil artizanal marocan, și pentru punerea în evidență a pereților camerei de zi cu o placare pe toată înălțimea. Datorită finisajului lucios, a nuanțelor schimbătoare și a neregularității formelor colecției Zellige, lumina vibrează pe pereți, modelându-i pe suprafețe irizate. În plus, se pot crea combinații infinite, fiecare diferită de cealaltă: fiecare perete devine astfel unic și irepetabil. Datorită efectului de umbrire – adică a diferenței de culoare – și a variațiilor grafice ale plăcilor, pentru fiecare dintre cele 12 culori aveți mai mult de 70 de plăci diferite pentru montare.

Plăcile colecției Zellige de la Marazzi sunt atât de versatile încât devin potrivite pentru orice cameră din casă, chiar și pentru dormitor, unde pot fi utilizate pentru a crea o tăblie de pat în stil etno-chic. Se combină în mod versatil, într-un mod surprinzător, chiar și cu stiluri opuse, precum vintage și contemporan, sau clasic și rustic. De asemenea, acestea se potrivesc perfect cu plăci pentru pardoseală de diferite tipuri, de exemplu cu aspect de lemn, aspect de rășină sau aspect granular.