Plăci mari cu diverse surse de inspirație

timp de lectură minutele

Marazzi extinde modelele Stone Look și Marble Look din seria de plăci mari The Top. Iar colecția Cementum, disponibilă acum și în plăci de format mare, se îmbogățește cu opt culori și noi finisaje de suprafață.

Marazzi The Top este un instrument aflat în slujba designului. Nu doar pentru că permite utilizarea plăcilor mari pentru a realiza blaturi de bucătărie, backsplash-uri, mese, placări verticale sau mobilier, ci și pentru că culorile și finisajele sale pot fi combinate cu multe materiale, creând continuitate și dialog între diferite medii, deopotrivă rezidențiale și comerciale, interioare și exterioare. Marazzi The Top oferă esențe de un rafinament și o definiție extreme care, fiind mai sustenabile și mai ușoare decât cele naturale, permit aplicații foarte personalizate. Esențele pot fi aplicate și pe suprafețele care intră în contact cu alimentele întrucât, datorită tehnologiei Puro Marazzi Antibacterial, încorporată în procesul de producție, sunt eliminate până la 99,9% dintre bacterii și alte microorganisme dăunătoare.

Colecția Marazzi The Top se extinde prin adăugarea a două noi esențe de marmură (Patagonia și Taj Mahal), cinci aspecte de piatră (TravertinoBreccia ImperialeBericiBahia și Silver Root, aceasta din urmă cu posibilitatea de a fi montată cu efect de „test Rorschach”) și aspectul de ciment al colecției Cementum, acum disponibil și în plăci mari. Extinderea soluțiilor de gresie ce reinterpretează piatra și marmura evocă materiale rare, de o frumusețe sofisticată, de pe meleaguri îndepărtate precum Brazilia. Patagonia trimite la Permatit, un material de origine vulcanică care combină minerale de granit și cuarț în macro-geometrii fascinante, în timp ce Taj Mahal amintește de cuarțitul brazilian alb cu un fundal neutru, cald, și o transparență ce evocă piatra de onix. Sunt două esențe diferite, cu un impact estetic rafinat, dar transversale ca utilizare și capabile de combinații îndrăznețe, de exemplu, cu esențe cu aspect de piatră sau marmură închisă, sau asociate cu esențe de lemn și aspecte de ciment.

Cuarțitul brazilian este reinterpretat prin esența Bahia cu nuanțe de negru intens. Silver Root, pe de altă parte, amintește de marmura turcească străbătută de nervuri „stâncoase”, în timp ce Breccia Imperiale evocă o altă piatră de cuarț de origine braziliană, cu tonuri calde de gri și texturi bogat punctate cu pietricele și nervuri albe. Aspectele de suprafață sunt îmbunătățite prin tehnologia de imprimare digitală 3D Ink, ce permite o potrivire perfectă între grafică și structurile tridimensionale ale suprafeței, ce variază de la o placă la alta.

Noile esențe arată atenția pe care Marazzi o acordă recreării structurii materiale și definiției culorilor materialului original. De asemenea, arată respectul general pentru materiale și durabilitatea mediului: procesele de fabricație, în fabrici cu circuit închis, utilizează utilaje de ultimă generație capabile să reducă la minimum utilizarea resurselor și să recupereze toate deșeurile.