Plăcile Grande într-un peisaj sculptural

timp de lectură minutele

Plăcile Grande într-un peisaj sculptural

Marazzi Hub, un proiect semnat de Alessandro Pasinelli, subliniază expresivitatea maximă a plăcilor de format mare. Pietre, marmure, metale, rășini și lemn aplicate pe pardoseală, ca placări verticale și suprafețe de mobilier.

 

Un mediu hibrid, flexibil și versatil. Nici bar, nici cafenea, Marazzi Hub este un spațiu multidisciplinar, proiectat de Alessandro Pasinelli, caracterizat printr-un peisaj sculptural, format din geometrii și îmbinări materiale care creează blaturi de lucru, partiții de încăperi și colțuri funcționale. Volume dinamice, unde diferitele variații ale gresiei porțelanate pun în valoare, în cel mai înalt grad, expresivitatea a colecției Marazzi cu dale de format mare The Top Grande: pietre, marmură, metale, rășini și lemn care se îmbină în mod armonios. Porfido, Onice, Verde Aver și Terrazzo Veneziano sunt părți ale unui puzzle material care dă viață inclusiv mobilierului, cum ar fi un recipient cu rafturi la vedere și uși articulate, o bancă, două mese în consolă, o jardinieră și câteva blaturi de lucru. Aici, gresia devine un arhetip de proiectare, o alegere conștientă și sustenabilă pentru interpretarea unor noi funcții și utilizări.

Marazzi Hub prezintă un amestec armonios de diferite finisaje ale plăcilor din colecția Grande: Marble Look Verde Aver, Calacatta Extra și Ghiara Minuta. Montate vertical și orizontal, plăcile creează volume, uneori în perspectivă, alteori liniare, imense sau ușoare în funcție de unghiul din care sunt privire, evidențiind potențialul soluțiilor personalizate. Deoarece mobilierul contemporan necesită materiale elegante și rafinate, din ce în ce mai tehnologice și durabile, capabile să reproducă cu fidelitate texturile și senzațiile celor mai fine marmure, ale pietrei naturale, lemnului, rășinilor și cimenturilor. Finisajele și variațiile cromatice sunt acum posibile datorită tehnologiilor digitale sofisticate aplicate pe gresie; în acest sens, este paradigmatică noua suprafață Sodalite Blu, ce interpretează cu măiestrie cel mai rar „aspect de marmură”.

Pentru soluții de mobilier, colecția specială Marazzi The Top permite crearea unor blaturi cu caracteristici structurale, cu finisaje cu aspect de marmură, piatră, metal, rășină și efect de terrazzo venețian. Este folosit, de asemenea, și aspectul de lemn, utilizat aici în biroul realizat cu noile plăci Grande Wood Look Rovere Francese.

Ca o tușă finală adusă acestui mediu, hub-ul Marazzi prezintă o oază verde perimetrală, caracterizată de familii de cactuși pereni care, individual sau în grupuri mari, iau forme geometrice, dând viață unei adevărate grădini botanice.

Project and styling: Alessandro Pasinelli Studio