Project Portfolio

Printre nori

timp de lectură: 3 minutele

Open Air cu Block, Gresie cu Aspect de Ciment - 1

Un proiect open air cu cementine Block de la Marazzi

Imaginați-vă o seară de vară, o cină între prieteni și un mic paradis la ultimul etaj al clădirii în La Spezia, în Liguria Există bănci, o masă mare, lumini suspendate, decorațiuni din majolica, plante și, bineînțeles, panorama.

Este terasa proiectată de Virginia Neri și Alen Ribechini, peisagist și, respectiv, grădinar.
90 de metri pătrați, inteligent redistribuiți cu noile suprafețe funcționale, pentru a putea beneficia în toate orele zilei de spațiul exterior. Zona prânz, zona solarium, un colț mic de relaxare, suprafețe diferite uniformizate de o mică pardoseală din lemn.
Pardoseala flotantă din lemn Ipé definește suprafețele și aleile, împreună cu intervale cu pietricele gri din marmură Bardiglio care delimitează parcursurile.

Punctul focal al terasei este reprezentat de zona prânz, unde atât planul de sprijin cât și băncile sunt în întregime placate cu cementine din gresie porțelanată 15x15 cm tonalitate gri-bej din colecția Block de la Marazzi. Culoarea gri-bej a plăcilor este reluată și de lavaboul din piatră de lângă planul bucătărie. Datorită motivului inspirat de majolica artizanală,plăcile creează un interesant pattern pe planul de sprijin al zonei prânz și pe locurile de șezut și reprezintă unicul element decorativ al terasei, în care restul mobilierului și a materialelor sunt în mod riguros într-o culoare solidă.

Gresia porțelanată este o alegere câștigătoare pentru a placa elemente de mobilier fixe într-un spațiu ca această terasă, destinat să rămână tot timpul descoperit, expus la soare și bătut de vânturile salmastre, este și materialul perfect pentru un element ca planul de sprijin al bucătăriei, pentru că este rezistent și practic de curățat.

Pe paleta cromatică cu culori neutre iese în evidență verdele plantelor: nu sunt numeroase, dar au fost selectate cu grijă pentru a rezista condițiilor climatice cele mai adverse și reprezintă unul dintre elementele esențiale ale proiectului.

explorează colecțiile