Puro Marazzi Antibacterial

timp de lectură minutele

Cu noua tehnologie Puro, Marazzi propune o nouă generație de produse antibacteriene. Garanția igienei intrinsece, care însoțește ceramica pe tot parcursul ciclului său de viață.

Puro Marazzi Antibacterial este noua tehnologie antibacteriană pentru suprafețe ceramice, concepută pentru a elimina până la 99,9% din bacterii și alte microorganisme dăunătoare. Prin încorporarea de aditivi pentru a contracara proliferarea microbilor în primele faze de ardere a produselor, Puro Marazzi garantează o acțiune antimicrobiană și antibacteriană constantă, în orice condiții de luminozitate, precum și o durabilitate excepțională a suprafețelor, fiind în măsură să prevină în mod dinamic formarea semnelor de deteriorare organică.

Suprafețele Puro Marazzi din gresie porțelanată și ceramică sunt ideale pentru toate mediile – rezidențiale, comerciale și publice, în special în contexte în care trebuie garantate igiena maximă, curățenia și siguranța – cum ar fi bucătării, baruri, restaurante, unități de cazare, cantine, cabinete medicale, școli, birouri, băi, centre spa, piscine și săli de sport, păstrând în timp calitățile estetice și tehnice excelente ale suprafețelor ceramice Marazzi.
 

Puro Marazzi Antibacterial, igienă și siguranță intrinsece
Aditivul cu ioni de argint este încorporat în procesul de producție a ceramicii, înainte de arderea la 1200 °C, devenind o parte integrantă a produsului. Prin urmare, nu este un strat adăugat pe suprafața ceramică, care se poate zgâria sau deteriora, ci este un tratament ireversibil, care garantează o protecție antibacteriană constantă în timp.
Acțiunea bactericidă, testată conform celor mai stricte standarde internaționale, rămâne activă pe tot parcursul ciclului de viață a suprafețelor și nu trebuie activată de agenți externi, precum razele UV. Ceramica Puro Marazzi Antibacterial poate fi montată atât pe pardoseală, cât și pe pereți, în medii rezidențiale, comerciale și publice, și este indicată în special în contexte în care este necesar să se garanteze igiena, curățenia și siguranța maximă.  Indiferent de mediul pe care este montată, atât în interior, cât și în spații exterioare, ceramica și gresia Puro garantează activitatea bacteriostatică.

Acțiune mereu activă
Iluminarea UV în multe medii, mai ales în spațiile interioare, poate fi inexistentă, slabă sau variabilă. Suprafețele ceramice Puro Marazzi Antibacterial, datorită tehnologiei care utilizează compuși de argint, garantează protecția împotriva bacteriilor și a altor microorganisme dăunătoare în orice condiții de luminozitate – artificială, naturală sau absentă – 24 de ore din 24.
În plus, acțiunea bactericidă a tehnologiei Puro Marazzi este rezistentă la baza chimică a multora dintre cei mai comuni dezinfectanți, adesea compuși din amoniac.

Pe lângă curățarea normală, suprafețele sunt mereu igienizate
Este știut că unele bacterii se pot multiplica rapid și, atunci când nu există obstacole, populația lor se poate dubla într-un timp foarte scurt, în câteva zeci de minute. Suprafețele Puro Marazzi, cu protecție antibacteriană, sunt eficiente cu până la 99,9% împotriva bacteriilor, ciupercilor și a altor agenți dăunători, asigurând o igienizare mai mare a încăperilor, chiar și între operațiunile de curățare. Tehnologia patentată utilizată de Puro Marazzi Antibacterial se bazează pe efectele sinergice ale unor minerale care valorifică proprietățile antimicrobiene ale argintului.  Ionii metalici se fixează de diferite ținte ale bacteriilor, cum ar fi enzime, proteine, membrane celulare și ADN. În acest fel, activitatea proteinelor și enzimelor în sine este blocată, iar ADN-ul lor se deteriorează, conducând la moartea organismului.

Pure Marazzi Antibacterial testată pentru culori și texturi
Puro Marazzi Antibacterial se integrează cu alte tehnologii de ultimă generație, reunite pentru prima dată în laboratoarele Marazzi: noile serii sunt, prin urmare, produse antimicrobiene cu acțiune constantă, chiar și în absența luminii, cu o suprafață antiderapantă moale și ușor de curățat, deoarece este lipsită de rugozități (brevet StepWise™) și realizate cu un circuit închis, cu un procent de peste 40% de materiale reciclate.
Astfel, este posibil să aveți gama maximă de combinații, culori, texturi și soluții de design interior, cu calitatea estetică de acum bine cunoscută, fără a pierde avantajul montării suprafețelor ceramice într-un mod care să permită o curățare ușoară și un nivel ridicat de igienă, în toate mediile circulate.
 

Tehnologia antibacteriană Puro Marazzi Antibacterial
TOATE AVANTAJELE

 

Eliminarea bacteriilor și a altor agenți dăunători până la 99,9%
Misiunea unei substanțe antibacteriene este de a distruge sau de a inhiba dezvoltarea microorganismelor și, în special, a microorganismelor patogene. Tehnologia cu ioni de argint – eficientă împotriva unui spectru larg de bacterii, inclusiv MRSA rezistente la antibiotice, Escherichia coli și ERV – este o substanță care acționează prin inhibarea dezvoltării și reproducerii bacteriilor și a altor microorganisme dăunătoare cu până la 99,9%.

Reducerea riscurilor de contaminare încrucișată
Protecția antimicrobiană transformă ceramica într-un produs intrinsec mai curat. Încărcătura microbiană redusă înseamnă că este mai puțin probabil ca produsul să faciliteze transferul bacteriilor dăunătoare pe o altă suprafață sau către o altă persoană care intră în contact cu aceasta.

Reducerea mirosurilor neplăcute și reducerea petelor
Utilizând o gamă largă de tehnologii organice, anorganice și organometalice, ionii de argint ajută la blocarea dezvoltării bacteriilor și microbilor care pot provoca pete, mirosuri neplăcute și deteriorarea produsului. Pentru medii mai curate, mai proaspete și mai sănătoase.

Garanție pentru suprafețele în contact cu alimentele
Tehnologia de protecție antimicrobiană adoptată de Puro Marazzi Antibacterial este testată și aprobată pentru contactul cu produsele alimentare. Odată integrată în materiale și produse care vin în contact cu alimente – bucătării, baruri, restaurante, cantine și unități de cazare, protecția antimicrobiană este activată pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor responsabile care provoacă, în mod obișnuit, afecțiuni de origine alimentară, cum ar fi Campylobacter și Salmonella.

Prelungirea duratei medii de viață a produselor 
Protecția antimicrobiană acționează prin inhibarea dezvoltării bacteriilor dăunătoare de la suprafața produselor. Acest lucru ajută la reducerea riscului de degradare a suprafețelor, asigurând igienă maximă pe tot parcursul ciclului de viață a suprafețelor ceramice.

Activitate antimicrobiană permanentă, chiar și pe întuneric
Aditivii ceramici cu ioni de argint, utilizați pentru producția suprafețelor Puro Marazzi Antibacterial, sunt încorporați în stratul superior de smalț ceramic înainte de ardere. Acest lucru asigură faptul că tehnologia antibacteriană elimină orice microorganisme dăunătoare prezente pe suprafața produsului ceramic, pe durata întregului ciclu de viață a suprafețelor, în orice condiții de luminozitate.

Ușurință maximă de curățate și întreținere a suprafețelor
Tehnologia Puro Marazzi, cu protecție antibacteriană, elimină într-un mod rapid și eficient până la 99,9% din bacterii și microorganisme dăunătoare, asigurând o mai bună curățare a suprafețelor și înlesnind și mai mult întreținerea lor zilnică.

Siguranță garantată pentru oameni, animale și mediu
Tehnologia cu ioni de argint Puro Marazzi Antibacterial este complet inofensivă pentru sănătatea oamenilor și a animalelor, și nu este periculoasă pentru mediu.

Descopera Alba e Carácter, primele colectii Marazzi realizate cu tehnologia antibacterica Puro.