Rosturile plăcilor: cum se curăță în mod eficace

timp de lectură minutele

Rosturile plăcilor: cum se curăță în mod eficace

Multe metode pentru a curăța rosturile în mod ecologic!

Multe metode pentru a curăța rosturile în mod ecologic!

Într-adevăr, sunt nenumărate moduri de a curăța rosturile plăcilor și dacă nu sunteți adepții produselor chimice, trebuie să știți că există numeroase metode naturale.

Un aliat foarte bun este ceva ce cu siguranță aveți în casă: bicarbonatul de sodiu.

Va trebui să-l dizolvați în apă caldă din abundență și să-l vărsați pe rosturi. După ce ați lăsat să acționeze timp de circa zece minute soluția de bicarbonat și apă, va fi necesar să începeți a freca utilizând un burete.

Dacă murdăria se dovedește foarte ostilă, atunci se recomandă să treceți peste rosturi cu o periuță de dinți sau cu o perie. După ce ați terminat, se va putea continua cu spălarea suprafeței cu apă din abundență și un detergent normal, pentru a îndepărta eventualele resturi de murdărie și de bicarbonat.

Pentru rosturi alb/deschis puteți utiliza și percarbonat de sodiu, un înălbitor eco-compatibil și nepoluant care va face rosturile foarte albe.

Și nu numai: dacă totuși nu aveți bicarbonat în casă, puteți încerca, de exemplu, cu apa oxigenată care, pulverizată între rosturi și apoi îndepărtată cu peria, va elimina în mod eficace murdăria și praful. Pentru toate aceste metode recomandăm să se utilizeze dispozitive de protecție a ochilor și mâinilor.

Și oțetul de mere este un foarte bun aliat împotriva murdăriei; diluat cu puțină apă și lăsat să acționeze circa cinci minute, se va îndepărta apoi cu o cârpă înmuiată în apă caldă.

În sfârșit, există un aparat electrocasnic perfect pentru acest tip de curățare: aparatul de curățat cu abur. Aparatul electrocasnic se va trece cu grijă urmând linia îmbinărilor, iar pentru a completa curățarea va trebui apoi să spălați suprafața cu apă și un detergent normal.