Medii calde și primitoare în noile imagini publicitare ale Marazzi. O bucătărie într-o fermă modernă, legată de culorile specifice teritoriului și de materialele tradiționale. Și un living, care aduce arhitectura pavilioanelor moderniste în viața de zi cu zi
Noua campanie de publicitate internațională Marazzi prezintă medii calde și primitoare, cu materiale cu performanțe deosebite, datorită calităților conferite de tehnologiile Premium cu care sunt produse și cu un impact mai mic asupra mediului, un factor esențial, în zilele noastre, în alegerea materialelor pentru locuința proprie.
Acordând întotdeauna atenție limbajelor comunicării contemporane (vezi „Publicitatea ca semn al epocilor”), Marazzi propune două soluții pentru campania din 2022: prima este bucătăria unei ferme contemporane, cufundată în peisajul mediteraneean; a doua este un living, aproape un living-studio, care evocă arhitectura pavilioanelor moderniste. Medii realiste, în care se observă trecerea omului. Deși sunt versiuni diferite, cele două subiecte publicitare reprezintă spații calde și vii, cu o poveste fidelă care pune în scenă versatilitatea domeniilor de utilizare a produselor companiei.
În bucătărie, ideea unei ferme tradiționale se îmbină cu referințele arhitecturale ale raționalismului milanez. În special, interioarele lui Giuseppe Pagano din anii `40, cu utilizarea cimentului și a sticlei pe pereți, evocată aici de strălucirea vibrantă a plăcilor Crogiolo Lume, în noile culori Off White și Beige. Pentru a arăta versatilitatea de utilizare a colecției, Lume este folosită chiar și pentru picioarele mesei, tot în culoarea Beige. Atmosfera fermei nu este rustică, ci modernă și caldă, deși legată de teritoriu și tradițiile acestuia, element evidențiat de gresia hipertehnică cu aspect de piatră din colecția Uniche în finisaj Ostuni, montată pe pardoseală și la exterior pentru a oferi continuitate între spațiile interioare și exterioare. O colecție inovatoare din punct de vedere al performanței, inspirată de aspectul tactil al calcarului, cu variații bogate de luciu și de nuanțe. Tonurile pământului și trimiterile la natură sunt evocate nu numai de placările de pe pardoseală și pereți, ci și de masă, realizată cu o placă din gresie cu grosime mare (12 mm) din colecția The Top Marble Look Verde Borgogna, a cărei culoare se armonizează cu corpul de bucătărie placat cu Resin Look Verderame.
Utilizarea pe scară largă a gresiei porțelanate pe diferite suprafețe ale spațiului demonstrează nu numai posibilitățile de utilizare a materialului, ci, mai presus de toate, potențialul estetic și de design al acestuia: tocmai prin stilul mix & match între diferitele efecte de materiale, culori și texturi ale pietrelor, marmurei, rășinilor și ceramicii sunt create posibilități neașteptate de design interior.
Livingul prezintă o imagine mai arhitecturală, dar nu minimalistă, deoarece este bogat în detalii specifice vieții, cum ar fi biblioteca din lemn sau mobilierul plin de cărți și obiecte personale. Ambianța a fost creată în jurul ideii designerului sau iubitorului de design, într-un spațiu plin de soluții arhitecturale. Se fac trimiteri la celebrele pavilioane ale modernismului internațional, conectate la exterior prin deschideri mari și caracterizate de placările cu marmură care delimitează suprafețele și articulează spațiul. De fapt, cu intenția de a intersecta volumele arhitecturale, sunt folosite placările pereților cu plăci de gresie porțelanată de dimensiuni foarte mari Grande Marble Look Bianco Arni Bookmatch, sau efectul de „test Roscharsch“, și cu Grande Marble Look Verde Cipollino care marchează elementele proeminente precum platforma sau consola de sub fereastră. Pe pardoseală a fost utilizată colecția Grande Marble Look Quarzo Bluegrey, arătând jocul de lumini și eficacitatea stilului mix & match între diferitele aspecte de marmură. În final, pentru a sublinia utilizarea plăcilor mari în cadrul elementelor de mobilier, blatul de lucru al mesei din centrul încăperii este realizat cu o placă de gresie de 12 mm The Top Marble Look Elegant Black.
Concept & Art Direction: Il Magma
Mulțumiri
Vitra – scaun Standard, design Jean Prouvé
Flos – lampă Toio, design Achille Castiglioni
Acerbis Design – Consolă Moodboard Credenze, design Massimo Mariani
Exteta – Măsuțe de cafea rotunde Bellagio, design Ludovica + Roberto Palomba