Spații moderne și materiale rafinate pentru o clinică stomatologică din capitala Țării Bascilor

timp de lectură minutele

Pentru proiectul Clínica Dental Anatômia din Bilbao, Fernando Vera de la studioul Lucio Diseño folosește diferite materiale pentru a crea un mediu contemporan; la intrare, spațiile sunt caracterizate de nuanțele bine definite ale plăcilor Grande și The Top Marble Look de la Marazzi în culoarea Capraia.

În centrul orașului Bilbao, unul dintre cele mai vizitate orașe spaniole, o destinație preferată a amatorilor de artă contemporană, renumită inclusiv pentru fascinantul său Museo Guggenheim Bilbao, proiectat de vizionarul arhitect american Frank Gehry, designerul de interior Fernando Vera de la studioul Lucio Diseño a proiectat și dezvoltat noul concept pentru Clínica Dental Anatômia, un centru de excelență și inovație stomatologică situat în c/ Rodríguez Arias 60.

Încăperile interioare au fost personalizate prin interpretarea nevoilor și dorințelor clientului, fiind spațioase și primitoare, cu mobilier modern și esențializat. La intrare, au fost montate pardoseli, pereți din lemn și gresie porțelanată ce integrează corpurile de iluminat cu fâșii de lumină care creează efecte de lumină și întuneric, evidențiind detaliile interioarelor. Pentru blatul spectaculos de la recepție, Fernando Vera a ales placarea cu plăci în format mare de 120×240 cm din colecția Grande Marble Look Capraia, în finisaj lucios (Lux) și grosime de 6 mm; pentru suprafață, a fost aleasă linia The Top  Grande Marble Look, cu aceeași culoare și același finisaj, dar în format 162×324 cm și grosime de 12 mm, ce reproduce farmecul marmurei, aici cu nervuri în contrast, recreată în mod inteligent de Marazzi cu ajutorul tehnologiilor și proceselor sofisticate ce permit realizarea de proiecte personalizate. Lama de lumină, care a fost introdusă la baza și în partea de sus a blatului, subliniază și pune în valoare designul și materialul. Colecția Grande Marble Look a fost aleasă și pentru pereții zonei de recepție și ai băii, datorită formatelor sale mari, grosimii minime și interesantelor sale proprietăți: greutate redusă, ductilitate și rezistență, caracteristici ce au permis designerului o largă libertate de compoziție și contraste de culoare.

 

Fotograf: Erlantz Biderbost