Starea de bine dintre mare și maquis-ul mediteranean

timp de lectură minutele

Starea de bine dintre mare și maquis-ul mediteranean

În Taormina, Grand Hotel San Pietro are un centru spa cu vedere la o panoramă superbă. Pardoselile cu aspect de marmură, care amplifică lumina, pereții care amintesc de rocile carstice și pereții despărțitori din cărămizi de sare conferă acel aspect natural care îmbie la relaxare.

Cu o priveliște uluitoare către Marea Ionică, hotelul Grand Hotel San Pietro din Taormina este propus ca loc de relaxare prin excelență.
Clădirea este o vilă de la începutul secolului XX, restaurată recent, proiectată în numele priveliștilor și teraselor cu vedere spre mare. În 2020 a avut loc renovarea centrului spa, cu ajutorul arhitectei Teresa Cammara din Messina; aceasta a intervenit în zona demisolului, care constituia baza piscinei și a camerei cu încălzire solară de deasupra, așa-numitul „sistem al fundației”.
„De la prima inspecție făcută”, afirmă Cammara, „am observat imediat că zona era dispusă cu fața spre o panoramă uluitoare și am înțeles potențialul extraordinar al proiectului. Și, prin urmare, s-a decis gruparea tuturor activităților care vizează starea de bine în camerele de la demisol”.

Spa-ul este organizat pe o suprafață nu foarte întinsă, de 240 de mp: „a fost necesar să optimizăm și să proiectăm spațiile pentru a îndeplini, pentru oaspeți, un rol de „pântece matern”, în care mama este reprezentată de tufele de maquis stufoase, mediteraneene, care coboară treptat spre niveluri mai joase și funcționează ca un cadrul al panoramei a cărei protagonistă este insula Bella di Taormina”.
Toate echipamentele destinate relaxării, cum ar fi hidromasajul și șezlongul, au vedere, așadar, către panoramă. „Căzile sunt inserate în balcoanele originale și intră imediat în contact cu vegetația, în timp ce paturile relaxante sunt orientate spre exterior, la fel ca și dușurile emoționale, baia turcească și sauna finlandeză”.

Pentru a conferi ritm și materialitate rândului de paturi, s-a decis utilizarea pereților despărțitori din cărămizi de sare care, translucide, permit lumii să pătrundă chiar și în partea din spate, mai ascunsă vederii: camerele pentru masaj. Acestea din urmă, ecranate de acești pereți de sare, contribuie la crearea unui mediu mai sănătos, mai sugestiv și relaxant. În partea din spate, de asemenea, se regăsesc și vestiarele și băile.

 

Spațiul este aproape în întregime de un alb total. Plăcile din gresie porțelanată Allmarble Statuario cu aspect texturat de la Marazzi, în formatul de 60×120 cm, reflectă lumina naturală abundentă care pătrunde prin ferestrele mari. Pentru a crea ritm, în partea orientată spre panoramă au fost create panouri decorative cu două finisaje diferite din colecțiile Allmarble Lasa lucioase (lux) și satinate, tăiate și montate la dimensiune din formatul de 60×120 cm. „Plăcile mari mi-au permis să creez un mediu elegant, menținând în același timp calitățile mecanice și igiena necesare acestui tip de spațiu. Utilizarea versiunii Allmarble texturată pe pardoseală a garantat, de asemenea, caracteristica antiderapantă și aspectul natural pe care îl doream”.

 

Pentru placările pereților băii, ai băii turcești și ai dușului emoțional, au fost alese Allmarble Frappuccino lux și Allmarble Saint Laurent lux (60×120 cm).
„Aspectul de marmură pe care l-au redat este impresionant. Cine folosește dușurile, situate în zona mai puțin cu acces mai redus la panoramă, are senzația că se află în peșterile carstice, ale căror formațiuni minerale concurează cu lucrările unui sculptor”.

 

Foto Daniele Domenicali