Starea de bine, noul lux

timp de lectură minutele

Starea de bine

Există persoane care au făcut din starea de bine, din gestionarea și planificarea acesteia, o profesie. Un exemplu este Patrizia Scafati, inginer și manager de proiect, responsabilă de investiții și membru al consiliului de administrație al Terme di Saturnia, care ne vorbește despre cum lucrează grupul Feidos la diferite hoteluri.

Feidos este compania care, împreună cu fondul de investiții american York Capital, a cumpărat în 2018 superba structură numită Terme di Saturnia de la familia milaneză Manuli, contra sumei de 40 de milioane de euro. În fruntea Grupului se află o serie de unități de cazare, dintre care unele au fost recent renovate.

„În ultimii șase ani, am avut privilegiul de a gestiona trei structuri care oferă destinații unice în peisajul hotelurilor de lux: Hotel Vilòn, un boutique hotel aflat în centrul istoric al Romei; Locanda Rossa din Capalbio, o fermă încântătoare în mediul rural al Toscanei (care nu este deținută de Feidos Group, n. red.) și Resort Terme di Saturnia, care include izvoare termale milenare, unice în lume”, povestește Patrizia Scafati.

Cele trei proiecte de restructurare au fost urmărite de echipe diferite. Arhitectul și designerul de interior al hotelului Vilòn din Roma a fost scenograful Paolo Bonfini. Pentru extinderea Locandei Rossa, s-a apelat la arhitectul Tommaso Ziffe, căruia i s-au alăturat alți doi proiectanți, Paolo Cattaneo și Paolo Pejrone, pentru studiul exteriorului și al spațiilor verzi.

În ceea ce privește Terme di Saturnia, Grupul Lombardini22 a fost implicat în ceea ce privește aspectele arhitecturale și peisagistice, proiectul de design interior a fost coordonat de studioul ThDP din Londra, iar arhitectul Paolo Pejrone ne-a oferit sfaturi valoroase cu privire la noul proiect de spații verzi pentru parcul termal. Fiecare a contribuit cu o abordare și o viziune diferită, toate unite în marele efort de cercetare menit să ducă la crearea unor camere unice, concepute pentru tipuri de clienți diferite”.

 

Cum s-a schimbat viziunea despre lux și care sunt spațiile considerate esențiale pentru oaspeții dvs.?

 „Conceptul de lux s-a schimbat mult în ultimii ani”, povestește Patrizia Scafati, „ideea de exclusivitate poate fi asociată cu o baie deosebit de îngrijită și primitoare, sau cu un colț pentru lectură, cu un birou care te face să îți dorești să te oprești și să meditezi sau să lucrezi; cu o grădină retrasă, unde poți să bei liniștit o băutură și să petreci timp în compania unei cărți, sau cu o priveliște îmbrăcată în nuanțe de verde și albastru, unde poți medita sau asculta muzică bună. Există camere în care vrei să rămâi pentru a-ți acorda timp, în care poți să ai o stare de bine, de armonie”.

 

Ce servicii, inclusiv cele digitale, vor fi dezvoltate în hotelurile dvs.?

„Nu se poate ignora relația directă dintre personal și oaspeți, aspect care distinge și face ca experiența într-un hotel de lux să fie unică. În ciuda unicității factorului de relaționare, în aceste unități de cazare au fost adoptate toate sistemele de automatizare pentru casă. În unele hoteluri s-a decis echiparea camerei cu diferite scenarii de iluminat, așa cum este cazul hotelului Vilòn din Roma, și cu sisteme de gestionare de la distanță a accesului. Relația cu spațiul, cu caracteristicile sale și posibilitatea utilizării acestuia într-un mod care respectă mediul înconjurător este o problemă importantă; servicii cu ghid personalizate, excursii cu bicicleta sau trasee de drumeții, ospitalitate pentru copii, lecții de gătit și servicii spa, fără a uita cele mai variate discipline sportive, cum ar fi terenul de golf cu 18 găuri din Saturnia, pot fi rezervate – online și offline – în toate unitățile noastre.„

 

Ce noi concepte spațiale ați folosit în unitățile dvs. și pentru ce utilizări?

„La Terme di Saturnia, structura de care mă ocup în această perioadă, dezvoltăm încăperi de relaxare noi și servicii de tratament pentru oaspeții stațiunii, precum și deschiderea unui bar cu vedere chiar spre apele izvorâte din sursa milenară. Această lungă perioadă de distanțare a condus la o nouă viziune asupra stării de bine, mai intimă, și asupra luxului – complet privat, cu expunere redusă, cu adevărat exclusivist”.