Stil industrial pentru un apartament tip loft, modern, în Milano

timp de lectură minutele

O restructurare în care gresia cu aspect de piatră și de lemn evidențiază opțiunile de designO restructurare în care gresia cu aspect de piatră și de lemn evidențiază opțiunile de design

Într-o renovare, este necesar să se urmeze, chiar de la început, o temă principală pentru a valorifica fiecare alegere, indiferent dacă este vorba despre placări, accesorii de mobilier, materiale sau culorile finisajelor.

În acest caz, proiectantul, arhitectul Giancarlo Clementi, a regândit un spațiu de lucru pentru a-l transforma într-o casă privată, păstrând, în același timp spațiile originale și deschiderile mari. 

Rezultatul este un apartament tip loft, modern, inspirat în mod clar de stilul industrial realizat prin contrastele dintre finisajele metalice negre, mobilierul alb minimalist și unele accente de culori strălucitoare (în principal galben și portocaliu). Alegerea placărilor s-a axat pe gresie porțelanată pentru toate spațiile interioare, alternând gresia cu aspect de lemn și gresia cu aspect de piatră.

La parter, zona de zi open space a fost placată cu gresie din colecția Mystone Ardesia în format mare de 75×150: plăcile mari au fost montate atât pe pardoseală, cât și pe peretele poziționat sub arcada mare cu vedere spre curtea interioară. Nuanța Antracite aleasă și detaliile bogate care amintesc de variațiile nervurilor, o caracteristică tipică a rocii sedimentare, conferă spațiului un aer elegant și exclusivist: în acest caz, culoarea închisă subliniază stilul industrial ce a reprezentat sursa de inspirație, dar Mystone Ardesia este disponibilă și în tonuri mai deschise, Cenere și Bianco.

La etaj, ce comunică cu parterul printr-o scară mare neagră, s-a optat pentru placarea cu gresie cu aspect de lemn din colecția Treverkhome. Dintre cele 8 variante disponibile, s-a ales, pentru apartamentul stil loft, gresia cu aspect de frasin în 2 formate diferite – 15×120 și 20×120 – montate alternativ.

Protagonista celor 2 băi, cea principală cu acces din dormitorul matrimonial, cealaltă rezervată oaspeților și celorlalte 2 dormitoare, este tot gresia cu aspect de piatră: în primul caz, colecția selectată este Pietra di Vals, iar pentru al doilea, Gris Fleury, ambele din gama Mystone. Montate în ambele încăperi prin alternarea formatelor 30×60 și 60×60 în aceeași culoare (gri), cele două colecții conferă proiectului un stil de fond omogen: astfel, apartamentul stil loft devine un mediu coerent și minimalist, iar cele două băi, elegante și liniare.