Stilul mediteraneean între culori pale, lumină și decor

timp de lectură minutele

În inima orașului Sorrento, Maison Marie reflectă stilul tradițional al caselor locale din secolul trecut. Protagonistul întregului proiect este gresia Crogiolo D_Segni Scaglie, ce conferă spațiilor o componentă decorativă puternică și o notă sofisticată, în armonie cu arhitectura

Lumină naturală, culori pale și o atmosferă de vacanță. Pensiunea Maison Marie se află în centrul orașului Sorrento; are vedere spre Corso Italia, strada principală din centrul istoric. În centrul acestui oraș se poate face o plimbare printre imobile de piatră și biserici baroce, vile impunătoare și hoteluri de lux, clădiri din secolul al XVIII-lea și case viu colorate.
Îndrăgostiți de orașul lor, tinerii proprietari, soții Giuseppe și Deborah, au vrut ca pensiunea lor să reflecte stilul tradițional al caselor din Sorrento din secolul trecut, pentru a reînvia ospitalitatea și căldura trecutului, în numele motto-ului „Oaspeții noștri sunt prietenii noștri”.

Gestionat de Studio Associato Gargiulo, proiectul de reamenajare a inclus un etaj întreg al unei clădiri vechi. „Proiectul de renovare s-a concentrat pe restaurarea structurii originale a etajului; am reintrodus inclusiv tavanele boltite”, spune inginerul Luigi Gargiulo.
Maison Marie este alcătuită din cinci camere duble elegante și confortabile, dintre care trei au o mică terasă cu vedere la Corso Italia. Toate sunt dotate cu băi private. „În camerele cu tavan plat, ce aveau o înălțime de peste 5 metri, am introdus structuri etajate din fier și lemn natural”, continuă Gargiulo.

Dorința de a crea un scenariu intern rafinat, în acord cu proprietarul, a dus la alegerea suprafețelor în nuanțe pale, luminoase și strălucitoare. Alegerea stilistică a inclus finisajele clasice ale caselor din Sorrento, cu pardoseală tip terazzo din marmură. Pentru a obține acest rezultat, s-a folosit gresie porțelanată atât pe pardoseală, cât și pentru placarea pereților băilor. Protagonista întregului proiect este colecția Crogiolo D_Segni Scaglie, în variantele de culoare White și Yellow și în format 20×20 cm, combinate cu diferitele decorațiuni Tappeto; efectul decorativ rezultat este în armonie cu elementele arhitecturale și de design interior. „Am ales o temă decorativă diferită pentru fiecare cameră, atât în camerele private, cât și în zonele comune; de asemenea, am optat pentru trimiteri discrete prin intermediul gresiei porțelanate, inclusiv pe pardoseala ascensorului și pe mesele de pe terasele camerei”, încheie Gargiulo. Tușele decorative și versatile realizate cu Crogiolo D_Segni Scaglie au făcut ca interioarele să fie unice și personale, conferindu-i Pensiunii Maison Marie un impact vizual puternic și sofisticat în același timp, perfect pentru o atmosferă mediteraneeană.