Sub semnul culorii

timp de lectură minutele

Smalțurile lucioase și cele zece culori atent alese dau strălucire placărilor de perete. Luz evocă atingerea artizanală a materialului lucrat manual, făcând spațiile vibrante.

Colecția Luz este un imn al culorilor compacte, atât de vii încât fac să vibreze spațiile. Face parte din linia Crogiolo care, amintind de experimentele cu ceramică efectuate în anii `80 de laboratorul de experimente artistice Marazzi cu același nume, reinterpretează formatul mic și frumusețea imperfectă a obiectelor realizate manual în cadrul producției industriale.

Smalțul foarte lucios și suprafața unică, neregulată a fiecărei piese sunt caracteristicile distinctive ale colecției, care fac trimitere la tradiția străveche a ceramicii portugheze pentru placări. Zece culori atent selecționate: de la tonurile antitetice de Bianco și Nero la tonurile calde Rosa, Giallo și Caramel, mergând până la Aragosta; de la alegerea atentă a nuanțelor de verde (Oliva și Ottanio) la nuanțele mai reci de Azzurro Polvere sau Cobalto. Pigment pur, ce strălucește prin reflexii datorită suprafețelor neregulate care amintesc de halourile și variațiile de culoare sau de ușoarele imperfecțiuni ale materialului lucrat manual.

Colecția Luz este caracterizată și de marginile semi-fasonate, un element nou în linia Crogiolo, care amintesc de tragerea și tăierea cu cuțitul a piesei brute, îmbogățind neregularitatea suprafeței plăcilor, subliniată și mai mult de geometria accentuată a formatului dreptunghiular (5,3×30 cm). Partea îngustă a marginilor rămâne totuși rectificată, pentru o montare artizanală, dar totuși perfectă.

În ciuda formatului său neobișnuit, Luz dialoghează în mod eficient cu celelalte colecții din linia Crogiolo și, datorită contrastului de culori vii și strălucitoare, cu catalogul extins cu aspecte de piatră, marmură, ciment și lemn din colecțiile Marazzi.