Suprafața „glazurat” minimalistă și atemporală

timp de lectură minutele

Gresie porțelanată sustenabilă, de format mic, Confetto evocă aspectul hand-made prin intermediul suprafeței neregulate, semi-mate, netede la atingere. Confetto are două formate netede și unul în basorelief, interpretând faimoasa Canne d'Organo a lui Nino Caruso.

Crogiolo deschide un nou capitol. Linia Confetto, cu plăci de gresie porțelanată de format mic, cu margini drepte pentru a permite montarea fără rosturi, îmbină suprafața neregulată și aerul artizanal, trăsături caracteristice ale colecției Crogiolo, cu nuanțe pline, mate și un efect tridimensional neobișnuit. Colecția evocă estetica și senzația plăcilor realizate manual, sugerând o întoarcere la „simțuri” și la „semnul omului”. Dar, în același timp, este rodul unei producții industriale certificate, în circuit închis, realizată cu mijloace tehnologice avansate, atentă atât la consumul de resurse naturale, cât și la impactul asupra mediului.

Confetto reprezintă o sinteză și o interpretare a temelor estetice care aparțin altor linii Crogiolo: de la cercetarea în domeniul gresiei porțelanate privind smalțurile în culoare densă, la formatul tradițional de 10×10 cm, la suprafață, în acest caz semi-mată, netedă la atingere, neregulată și caldă. Aspectul „glazurat” este aplicat pe paleta cromatică largă de 12 nuanțe în cele două formate 5×15 și 10×10 cm. În completarea liniei găsim structura 3D Savoiardo (5×15 cm), realizată în aceeași paletă de culori, care reinterpretează colecția istorică Canne d'Organo, proiectată de Nino Caruso pentru Marazzi la începutul anilor ’70. Structura Savoiardo are o ușoară adâncitură în partea centrală, care subliniază tridimensionalitatea plăcii, efectul clar-obscur și aspectul său „hand-made”.

Datorită suprafețelor netede și a texturii în basorelief, se pot placa pereții și pardoselile, se pot crea juxtapuneri de culori ton-pe-ton sau contrastante și se pot realiza blaturi de mobilier. O linie multifuncțională și creativă, potrivită atât pentru uz rezidențial, cât și comercial, Confetto este un instrument eficient pentru a crea spații confortabile care transcend stilurile și timpul și evocă farmecul obiectelor realizate manual.

La fel ca în abordarea care a caracterizat centrul de cercetare și experimenteIl Crogiolo” al lui Marazzi în anii '80, unde artiști, arhitecți și ceramiști au fost chemați să experimenteze utilizări noi și creative ale materialului ceramic, Confetto reprezintă, în cadrul colecției Crogiolo, aceeași căutare constantă a unei expresii estetice care derivă dininovația tehnologică.