<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/ad95a10e22be.css" type="text/css" media="screen, projection">

Efecte de material cu gresia cu aspect de piatră pentru Daniel & Mayer

Grande Stone Look Ceppo di Gré pune în valoare mobilierul și insulele cu textile ale magazinului milanez

Efecte de material cu gresia cu aspect de piatră pentru Daniel & Mayer

Proiectarea magazinului emblematic Daniel & Mayer a avut în vederea două aspecte: factori concreți, cum ar fi locul, dimensiunea și amenajarea, și elemente imateriale, cum ar fi atmosfera, farmecul și conceptul, care sunt aceleași ingrediente ale valorii de marcă, brand equity.

Sensul este de a comunica și de a vinde în același timp: acest spațiu reprezintă, de fapt, cel mai bun instrument în mâinile unei mărci pentru a se prezenta publicului fără intermediari și constituie oportunitatea ca societățile să fie recunoscute și identificate cu un stil și cu valori, mai degrabă decât numai cu produse și servicii.

Această oportunitate a fost pe deplin înțeleasă de Luca Sormani, care a urmărit proiectarea noului punct de vânzare Daniel & Mayer din via Marghera din Milano, o cunoscută marcă milaneză, activă de zeci de ani în domeniul modei pentru femei, prin producția și vânzarea cu amănuntul a colecțiilor proprii.

Rafinamentul, valoarea istorică care a evidențiat marca încă de la începuturi, și-a găsit propria reprezentare în spațiul destinat intrării, printr-un aspect total încredințat gresiei cu aspect de piatră a colecției Grande Stone Look Ceppo di Gré de la Marazzi, care acoperă pereții, pardoseala și casieria centrală. „Sugestiile vizuale și tactile ale acestei pietre tipice tradiției milaneze”, povestește arhitectul Sormani, „restituie măsura gustului, care nu depășește niciodată luxul, ce a caracterizat dintotdeauna magazinul Daniel & Mayer. Pe lângă piatra gri, materială și cu textură „sesizabilă”, am adăugat și juxtapus un sistem de mobilier – conceput pentru aceste spații – cu strat arămiu, roz, strălucitor și uniform”.

Dialogul acestor două materiale generează un efect, amplificat de un sistem de iluminare în tonuri calde, care contribuie la crearea unei atmosfere confortabile și primitoare.

În hol, succesiunea spațiului este accentuată de fluxuri de culoare pe perete, care se reflectă sub formă de suprafețele textile pe pardoseală, creând adevărate insule proprii. O alegere stilistică care dorește să povestească despre energia și pasiunea creativă cu care brandul lucrează în colecțiile sale. Efectele cromatice ale covoarelor apar și datorită temei pardoselii, în gresie de format mare 120x240 cm din colecția Grande de la Marazzi.

Ferestrele mari ale galeriei sunt evidențiate de un sistem de suspendare arcuit, intersectat cu o dispunere grandioasă de pilaștrii, placați și aceștia cu gresia cu aspect de piatră.

 

Ar putea să te intereseze și...

Colecții în evidență