Tendințe pentru exterioare, cele mai recente propuneri Marazzi

timp de lectură minutele

Tendințe pentru exterioare

Spațiile locuințelor devin din ce în ce mai hibride, iar continuitatea între interior și exterior este extrem de apreciată. Spațiile exterioare devin adevărate încăperi pregătite să găzduiască soluții pentru bucătărie și living, dar și spații pentru muncă și sport.

În ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere semnificativă a cumpărătorilor care au căutat locuințe cu spații exterioare ample și versatile; a sporit interesul inclusiv pentru zonele periferice ale orașelor, unde prețurile pieței imobiliare au permis investițiile în locuințe mai mari. De asemenea, în casele noastre am regândit terasele și balcoanele pentru a le face mai confortabile și mai funcționale, pentru muncă, studiu și relaxare în aer liber.

Impermeabile, antiderapante – mulțumită și suprafeței structurate – și anti-pete, rezistente la îngheț și ignifuge, inalterabile în ceea ce privește decolorarea din cauza condițiilor meteo, ultrarezistente cu grosime de 20 mm, ce permite ușurință și versatilitate în montare, suprafețele din gresie porțelanată pentru spații exterioare din colecțiile Marazzi răspund pe deplin solicitărilor de redefinire sau de realizare a unor spații în aer liber de la zero, atât domestice, cât și urbane. Noile propuneri estetice confirmă faptul că nu există limite pentru capacitățile compoziționale și creative ale designerilor de interior și ale proiectanților.
 

Uniche evocă atmosfera mediteraneeană

Ostuni, Cadiz, Arles și Avignone: farmecul celor patru pietre calcaroase mediteraneene regăsește o formă nouă în colecția Uniche. Materiile prime naturale, procesul de fabricație sustenabil și de ultimă generație, noua tehnologie 3D Ink aplicată în premieră pe structura și pe suprafața plăcilor conferă acestei colecții o puternică identitate estetică și tactilă, cu un aspect de piatră extrem de realist.

Trei finisaje – Natural și Velvet, pentru spații interioare și Structurat, pentru spații exterioare – și patru formate (60×120, 60×60, 30×60, 30×30 cm) la care se adaugă opțiunea extra-groasă de 20 mm, destinată soluțiilor pentru exterior, pe lângă o gamă completă de piese pentru realizarea lucrărilor speciale, cum ar fi piscinele.

Tehnologia inovatoare StepWise conferă noii colecții o rezistență ridicată la alunecare, deși are o suprafață fină la atingere, complet lipsită de rugozități, și este ușor de curățat.

Cementum, frumusețe sofisticată și rezistentă

Colecția Cementum, în varianta structurată și cu grosime mare de 20 mm, transformă acest material în protagonistul istoriei arhitecturii, redându-i senzații tactile și culori compacte. Accentele de culoare sporesc profunzimea și bogăția texturilor, în timp ce aplicarea straturilor de smalț antireflex – cu paste dedicate fiecărei nuanțe – contribuie la aspectul estetic deosebit de realist. Cementum beneficiază de multe dintre inovațiile laboratoarelor Marazzi. Aspectul natural conferit de incluziunile materiale realizate cu tehnologia de producție BodyPlus este subliniat de suprafață antiderapantă, fină la atingere și mată, realizată cu ajutorul tehnologiei StepWise. Cementum este o colecție High Performance: versatilă, rezistentă și ideală pentru interior și exterior.

Mystone Travertino, o nouă viață pentru un material antic

Structura compactă și rezistența travertinului, un material antic, s-au întâlnit cu cele mai avansate și inovatoare tehnici de producție ale Laboratoarelor Marazzi. Din această întâlnire a rezultat noua gresie Mystone Travertino, care conferă un înțeles puternic contemporan acestei pietre cu tradiție în construcțiile italiene. Rezistența, versatilitatea, varietatea finisajelor și formatelor confirmă faptul că această colecție este ideală pentru definirea spațiilor exterioare cu aceeași calitate, rezistență și atenție acordată detaliilor ca și cea pentru interior.

Detaliile și imperfecțiunile pietrelor sunt reproduse cu precizie datorită tehnologiei de imprimare digitală Sublime Sync, în care designul se îmbină perfect cu structura finisajului de suprafață, oferind o profunzime surprinzătoare.

Și calitățile suprafețelor colecției Mystone Travertino sunt extinse prin implementarea tehnologiilor Premium StepWise și High Performance, pentru suprafețe cu performanțe tehnice foarte ridicate, conforme cu cele mai stricte reglementări ale standardelor internaționale.

Oltre, estetica lemnului

În cadrul colecției Vero, estetica esențelor lemnului, exprimată prin ceramică, îmbunătățea manoperele sofisticate, rindeluirea manuală și discromiile puternice. Odată cu Oltre, un amestec de noi tehnologii premium dezvoltate de companie, atenția se îndreaptă către stejarul prețios, un lemn care amintește de minimalismul scandinav, cu un aer contemporan. În varianta cu suprafețe exterioare colecția își găsește locul ideal și în acoperirea pardoselilor exterioare, completând gama de formate cu o serie de piese speciale care permit definirea oricăror detalii de proiectare. Textura inovatoare a colecției este obținută prin intermediul noii tehnologii Sublime Sync, o tehnică de „interblocare” între grafică și structură care redă extrem de realist nodurile, nervurile și calitatea tactilă. Cernelurile lucioase și opace, care urmează exact morfologia sursei de inspirație naturale, subliniază cu lumini și umbre imperfecțiunile și particularitățile stejarului, conferind suprafețelor un aspect natural, mat și hiperrealist.