Terratech: argila și pământul inspiră o colecție de gresie de înaltă tehnologie

timp de lectură minutele

Când materialele de placare contemporane aduc un omagiu materialelor de construcție mai vechi.

Utilizate dintotdeauna în arhitectură ca materiale de construcție, pământul și argila devin inspirația principală pentru textura Terratech, o colecție de plăci de gresie porțelanată pentru interioare și exterioare, cu un conținut tehnic și stilistic ridicat.

Suprafața Terratech este obținută prin folosirea a două tehnologii care îi îmbunătățesc calitatea și rezultatul estetic: Bodyplus, care prevede adăugarea de granule în toată masa pentru a conferi plăcii un aspect mai natural, și StepWise™, care permite obținerea de placări care sunt fine la atingere, simplu de curățat și extrem de rezistente la alunecare, chiar și fără rugozitate.

Colecția este formată din șapte culori prăfuite, dintre care patru sunt calde – Avorio, Cannella, Senape și Vinaccia – și trei reci – Polvere, Salvia și Grafite, și un aspect de ciment în concordanță cu ultimele tendințe. Formatele disponibile sunt patru – 75 x 150 cm, 75 x 75 cm, 60 x 60 cm și 30 x 60 cm – toate rectificate și medii-mari, în vederea reducerii la minimum a rosturilor pentru obținerea pardoselilor omogene atât în interioare rezidențiale, cât și în contexte comerciale.

Colecția este, de asemenea, ideală pentru placări exterioare datorită a două versiuni cu suprafață mai aspră, disponibile în formatele 75 x 75 cm și 30 x 60 cm.

Pe lângă formatele menționate, Terratech propune și o serie de mozaicuri din gresie care îmbogățesc contribuția stilistică a acestei colecții:

  • Modulo este un mozaic în două culori (disponibil în versiunea rece și caldă), inspirat din lucrările colectivului belgian Brut și compus din două module A-B, de montat individual sau împreună, pentru a obține un aspect plisat.
  • Classico este mozaicul obișnuit de 30 x 30, cu plăcuțe de 5 mm, regăsit în toate cele 7 culori ale Terratech.
  • 3D este un mozaic obținut prin tăierea și asamblarea a 4 bucăți de dimensiuni diferite pentru a obține aspectul tridimensional: rezultatul este un format pătrat cu latura de 28,5 cm, disponibil în 7 variante cromatice.
  • Frame este obținut întotdeauna prin tăierea a 6 plăcuțe, de data aceasta dreptunghiulare și neregulate, care creează un modul de 36,2 cm. Disponibil în toate culorile colecției Terratech, acesta poate fi pus în contrast pentru a obține aspecte neobișnuite și cu caracter.

 

Colecția Terratech este așadar ideală pentru acoperirea pardoselilor și suprafețelor locuințelor care – deși sunt proiectate în conformitate cu standardele moderne – subliniază legătura lor profundă cu trecutul arhitectural și cu stilurile de altădată.