The Tile Club, un gentleman club în inima San Babila pentru pasionații de ceramică

timp de lectură minutele

The Tile Club

Grand Carpet și colecția Grande în format extra-large protagonistele spațiului proiectat de Matteo Cibic și Studio Blanco

The Tile Club era numele unui colectiv ce a luat ființă în Statele Unite la sfârșitul sec. XIX, care reunea artiști, arhitecți și creatori care se întâlneau în mod regulat pentru a picta ceramica manual. The Tile Club este azi un spațiu creat de Marazzi care primește în centrul orașului Milano pasionați de ceramică și profesioniști din domeniu.

Proiectat de geniul creativ al lui Matteo Cibic în colaborare cu Studio Blanco, The Tile Club este proiectul prezentat de Marazzi cu ocazia Milano Design Week, amenajat la subsolul showroom-ului din Via Borgogna din Milano.

Structurat în cinci spații diferite, The Tile Club conține un hol, un salon central, o cafenea, o cameră a surprizelor (wunderkammer) care prezintă în lăzi mari noile gresii ale colecției Grande, și un bistrou. În ambianță se amestecă inspirații vintage din anii ’50 cu evocări ale scenografiei lui Wes Anderson, pentru a primi vizitatorii într-un cadru atemporal care oglindește perfect viziunea onirică și ironică a lui Matteo Cibic.

Protagonistele spațiului, plăcile de gresie porțelanată Marazzi, utilizate în mod extrem de creativ: datorită tăierii cu jet de apă a plăcilor, ceramica acoperă cu precizie nu numai pereții și pardoselile, dar și elemente de mobilier și decorațiuni, proiectate ad-hoc cu pentru această ocazie.

La The Tile Club puteți vedea ultimele noutăți Marazzi: Grand Carpet, proiectată de Antonio Citterio și Patricia Viel și protagonista din Cersaie 2017, este utilizată pentru a placa în întregime pardoseli, pereți, bolți și mobilierul cafenelei și al wunderkammer, inclusiv lăzile care au în interior noile gresii ale colecției Grande în mini-format.

Grande este ultima noutate a Marazzi, plăci cu format foarte mare, până la 162×324 cm, cu aspecte și finisaje diferite: piatră, marmure șlefuite și satinate, metale schimbătoare, culori pline.

The Tile Club s-a deschis cu ocazia Milano Design Week, dar se va putea vizita până la sfârșitul lunii iunie. Adresa: Marazzi Showroom Via Borgogna 2, Milano.

Vizitați The Tile Club cu ajutorul galeriei fotografice