Tile Week între tehnologia de vârf și meșteșugul artizanal

timp de lectură minutele

În Sassuolo, o oportunitate de a vă întâlni în spațiile mari ale showroom-ului și Design Lab ale Marazzi. Prezentarea principalelor noutăți sub semnul implementării tehnologice și al meșteșugului artizanal, cu o întoarcere la teracotă și la marca lucrului manual

Marazzi alege încă o dată să prezinte tendințele și noile produse la domiciliu, puse în valoare de spațiul amplu al showroom-ului din Sassuolo de peste două mii de metri pătrați și de amenajările care prezintă numeroasele aplicații ale ceramicii în mediile de proiect și posibilitățile extraordinare de a monta materialul ceramic în utilizări neașteptate. O varietate de trasee pentru clienți și cunoscători au umplut societatea între 25 și 29 septembrie, de la descoperirea produselor Marazzi la discuții și networking. Cuvinte-cheie: implementarea tehnologică, meșteșugul artizanal și indispensabila sustenabilitate, căreia i-a fost dedicată o conferință.

Tendințe prezentate la Design Lab

Pavilionul cu boltă mare găzduiește noile inovații de produse, amplasate pe placări de mari dimensiuni, precum și pe exponate orizontale, pentru a le aprecia tactilitatea, varietatea schemelor de montare și incidența diferită a luminii pe suprafață. Expoziția se deschide cu noua colecție Slow, inspirată din teracota tradițională, care imită lutul făcut manual, voit neregulat și străbătut de mici imperfecțiuni. Un efect calibrat pentru detalii fine și obținut datorită Premium Technology 3D Ink, care potrivește perfect imprimarea digitală cu structura suprafeței. Printre decorurile disponibile se numără Rafia, care amintește de un covor cu textură netedă, și Tapis, care este mai structurat.

Oferta cu aspect de marmură este extinsă cu colecția Fabula în formatele 100×100 cm, 60×120 cm, 33×100 cm și 60×60 cm. O propunere de decorațiuni în culori moi, de la alb la bej deschis, care amintesc de faimoasa marmură Statuario, Calacatta și travertin. Nervurile sunt umbrite și ton pe ton, accentuate de materialitatea tactilă a suprafeței oferită de tehnologia 3D Ink.

Aspectul de piatră este cel mai bine exprimat de Mystone Berici, inspirat de piatra de origine vicentină prin includerea în textură a scoicilor, microfosilelor și a resturilor.

Marazzi Crogiolo pune în valoare ideea de produs manual

Cercetarea continuă în domeniul meșteșugurilor industriale pentru a redescoperi frumusețea ceramicii autentice, colorate și decorate, în colecții cu tentă de hand-made. Linia Crogiolo este îmbogățită de colecția ArtCraft, inspirată de materialitatea teracotă tradițională, care marchează o întoarcere la amprenta omului, ale cărui mișcări tulburi de-a lungul marginilor, neregularitatea plăcuței care întinde materialul și tăietura cuțitului în rosturi sunt reinterpretate. Textura este nisipoasă, iar efectul variază în funcție de diferitele formate, care includ și hexagonul.

Colecția Luz, pe de altă parte, este un imn al culorii compacte, atât de vii încât face să vibreze spațiile. Smalț super lucios în zece culori, puse în valoare, de asemenea, de marginile semi-fasonate ale laturilor lungi și de noul format dreptunghiular mai îngust de 5,3×30 cm.

Fragment: uniunea dintre trecut și IA

Prima colecție din istoria ceramicii industriale, Frammento reinterpretează granulele tip venețian prin utilizarea inteligenței artificiale care generează culori și finisaje neobișnuite și imperceptibil de neobișnuite în comparație cu produsul tradițional original. Grafica produsului a fost concepută cu ajutorul tehnologiei patentate DDGAN, care permite analiza materialului de referință, interpretarea caracteristicilor sale specifice și, prin intermediul inteligenței artificiale, generarea unei linii complet nouă, reelaborată. Trei formate: 120×120 cm, 60×120 cm și 60×60 cm.