The Top, gresia pentru bucătăriile cele mai exigente

timp de lectură minutele

Plăcile format maxi cu grosime mare ale colecției Grande de la Marazzi reprezintă acoperirea ideală pentru blaturi de bucătărie, băi și soluții personalizate

Toată frumusețea, versatilitatea și caracterul practic al gresiei, nu numai sub formă de pardoseală și placare a pereților, ci și ca opțiune pentru acoperirea blaturilor de lucru, a backsplash-urilor și a meselor: de astăzi este mai ușor datorită colecției The Top Marazzi, selecția de plăci maxi din gresie cu grosime de 12 mm

Gresia porțelanată este din ce în ce mai des aleasă ca material de finisare pentru blaturile de bucătărie.

Formatul foarte mare de 160×320 cm face posibilă existența unui singur blat de lucru, inclusiv lavoare, alegând aspectul preferat între marmură, ciment, piatră, metale și culori compacte și intense ca negrul și albul: impermeabilă și rezistentă la zgârieturi, pete, produse acide, precum și la schimbări de temperatură, gresia permite, de asemenea, lucrul direct pe suprafață, precum și așezarea oalelor fierbinți fără a deteriora suprafața. 

Rezistența ridicată a gresiei permite și aplicarea în exterior, creând blaturi de lucru pentru bucătărie care nu suferă modificări din cauza razelor UV, a înghețului sau temperaturilor ridicate.

Datorită curățării simple cu apă caldă, gresia este, de asemenea, unul dintre materialele de finisare preferate de proiectanți pentru acoperirea elementelor de mobilier fixe. Unul dintre cele mai populare exemple de aplicații de astăzi este, de exemplu, insula de bucătărie: pardoseala din gresie, datorită celor două grosimi diferite de 6 și 12 mm, permite crearea de continuitate între pardoseală și insulă, precum și acoperirea părților laterale și a blatului cu un singur material. Datorită noilor formate maxi The Top – 160×320 de cm – acum este posibilă reducerea la minimum a numărului de rosturi; perfect pătrate, plăcile Marazzi permit o aliniere impecabilă.

Chiar și baia este un alt mediu care necesită în mod obișnuit soluții adaptate, în cazul în care placa format maxi poate fi utilizată atât ca blat, cât și ca placare pentru lavoar; datorită caracteristicilor tehnice ale gresiei porțelanate este posibil să aibă un aspect estetic optim și, în același timp, o practică unică în ceea ce privește curățarea și întreținerea.

Comparativ cu alte materiale pentru placare, gresia vă permite să alegeți dintr-o gamă vastă de finisaje. The Top este, de fapt, disponibilă în aspectul de ciment, marmură, metal și piatră și cu o suprafață care poate fi naturală, satinată, lucioasă sau metalică, în funcție de inspirația materială, precum și în culorile compacte alb și negru.

Oportunitățile compoziționale cu plăci maxi The Top sunt, prin urmare, numeroase și oferă o soluție valabilă chiar și în cazul celor mai dificile proiecte.

Găsiți câteva exemple de inspirație în galeria noastră fotografică.