Treverkland, frumusețea lemnului neprelucrat, în două noi formate, pentru o montare combinată

timp de lectură minutele

Când formatul și montarea fac diferența pentru o pardoseală perfectă din gresie cu aspect de lemn

Dacă este adevărat că tendința în materie de pardoseli din lemn este cea de a avea suprafețe neprelucrate și cu caracter material puternic, în paralel, colecțiile de gresie mai actuale oferă un aspect de lemn cu iz rustic și natural.

Este cazul lui Treverkland, noutatea Marazzi pentru cine caută o pardoseală din gresie porțelanată cu aspect de lemn cu maximă calitate și randament estetic natural. Inspirat din scândurilor de stejar neprelucrat, propune noduri și nervuri, în cinci variante de culoare și în două suprafețe- naturală și mată- și două formate diferite pentru o montare combinată.

Alegerea montării este, împreună cu alegerea finisajului, una dintre variabilele care u se vor subestima când se alege o pardoseală din lemn sau din gresie cu aspect de lemn.

Montarea cea mai utilizată este cea cu plăci de rulare, denumită și „montare dreaptă tip puntea navei” (denumită în engleză și „montare model englezesc”): plăcile sunt decalate în mod neregulat, pentru un rezultat vioi și natural. În acest caz, utilizarea plăcilor de dimensiuni diferite face rezultatul și mai mișcat și estetic mai plăcut, pentru că decalarea regularității ajută la vivacitatea liniilor pardoselii.

Pentru un rezultat mai modern și geometric, o altă soluție pentru montarea gresiei porțelanate cu aspect de lemn este așa-zisa „montare dreaptă apropiată”: axele, montate în rânduri paralele și nu decalate, formează o grilă regulată. Alternanța celor două formate ajută la animarea acestui tip de montaj fără a-și pierde caracterul contemporan și liniar.

Tocmai pentru a propune din nou cât mai bine aceste tipuri de montare, Treverkland a fost concepută în două formate de 10×100 și 13×100 cm: combinate împreună, contribuie la recrearea unui aspect natural și trăit.

Lăsă-te inspirat de galeria fotografică, înaintate de a alege gresie cu aspect de lemn, perfectă pentru tine.