Treverklife și Treverkdear, aspect de lemn, din gresie porțelanată

timp de lectură minutele

Treverklife și Treverkdear

Două noi colecții Marazzi inspirate din briccolele și din marile cărămizi perforate cu aspect din lemn, pentru a nara trecerea timpului

și, datorită ultimelor tehnologii de imprimare digitală, gresia cu aspect de lemn a devenit o adevărată alternativă a lemnului natural. Rezoluția excelentă și varietatea modelelor imprimabile cu ajutorul tehnologiei ink-jet permit deja o reproducere foarte fidelă a subiecților naturali pe gresie, incluzând aspectele cele mai sofisticate ca acela al învechirii.

Ultimele colecții de gresie cu aspect de lemn Marazzi recreează tocmai aspectul real al lemnului, „raw” – brut – foarte la modă. Interioarele cele mai actuale, combină modernitatea și semnele trecerii timpului, vechi și nou, cu materiale care povestesc inspirații din alte timpuri, grație efectelor tot mai de avangardă.

Din observarea uzurii lemnului la „briccolele” venețiene, istorice semnalizări din stejar scufundate în apă pentru a indica parcursuri ale canalelor, ia naștere noua colecție de gresie cu aspect de lemn Treverklife: uzura timpului, împreună cu cea datorată salinității, creează un aspect special pe lemn pe care Treverklife o reproduce fidel. Semn ulterior al unicității acestei colecții sunt semnele foarte mici pe gresie care restituie caracteristicul aspect original al grinzilor de lemn erodate de viermele de corăbii (Teredinidae), mici moluște marine.
Un aspect material unic care se alătură foarte bine tonurilor calde ale lemnului, precum cea a gorunului din briccolele expuse la soare: Treverklife este disponibil în trei colorații calde, Honey, Cherry și Walnut.

Treverkdear este, însă, noua colecție gresie cu aspect de lemn care reproduce întreaga sugestie a marilor cărămizi din stejar uzate de trecerea timpului.
Imaginați-vă cărămizile din lemn ale clădirilor istorice, cu crăpăturile lor, semnele timpului și ale cuielor: gresia Treverkdear recreează chiar acest finisaj special, pentru a recrea atmosfere calde și învăluitoare în interioarele casei și în spațiile exterioare. Datorită versiunii cu grosime mare în format 40×120 cm, Treverkdear este ideală și pentru a placa spații carosabile și outdoor cu posibilitatea de a fi montată și pe uscat, pe pietriș, iarbă sau nisip.

Descoperă toată gama Treverk de gresii porțelanate cu aspect de lemn Marazzi și lăsați-vă inspirați de galeria fotografică.