Treverksoul – gresia porțelanată cu aspectul de lemn cu farmecul parchetului vechi

timp de lectură minutele

Format mic și tăiere la 45 de grade pentru nenumărate posibilități de montare și jocuri decorative contemporane

Gresia cu aspect de lemn rămâne una dintre opțiunile cele mai apreciate în materie de placări ceramice și se îmbracă azi cu noi forme și trame, cu un randament estetic tot mai realistic.
Noua colecție Treverksoul de la Marazzi propune o gresie porțelanată cu aspect de lemn, cu gust rafinat și se inspiră din parchetul vechilor palate istorice, actualizându-l cu un caracter contemporan.

Prima proprietate care caracterizează colecția Treverksoul este formatul.

De fapt, formatul mic de 11×54 cm cu tăiere la 45 de grade, este perfect pentru a recrea montarea în os de pește Franceză (așa-zisa montare Chevron), una dintre montările cele mai actuale în decorațiunile interioarelor, așa cum s-a prezentat la Cersaie care tocmai s-a închis.

Spre deosebire de montarea în os de pește tradițională, montarea Franceză (sau Maghiară) se caracterizează tocmai de tăierea capetelor la 45 de grade, care permite să se creeze un puternic efect simetric, care lipsește în montarea clasică. Este vorba despre o montare cu siguranță mai costisitoare față de cea în os de pește tradițională și din acest motiv era aplicată la pardoseli din lemn la clădiri deosebit de valoroase arhitectonic.

Nu numai montarea în os de pește: formatul original al gresiei cu aspect de lemn Treverksoul este perfectă pentru a recrea aspecte valoroase și insolite. O simplă montare cu șipci paralele, de exemplu, datorită tăierii la 45 de grade creează un joc decorativ la pardoseala de absolută contemporaneitate.

Treverksoul este, de asemenea, disponibilă în trei tonalități (Brown, Grey, Neutral), perfect combinabile și alăturabile între ele, astfel încât să se dea viață la interesante efecte cromatice și de a evidenția pattern-ul decorativ al pardoselii.

Rezultatul deosebit de realistic al gresiei cu aspect de lemn Treverksoul este asigurat de foarte bogatul randament cromatic al colecției, cu o deosebită umbrire grafică care recreează aspectul natural și fără timp al parchetelor de odinioară, pentru un stil nostalgic dar în același timp foarte contemporan.

Treverksoul face parte din vasta gamă Trever de gresie porțelanată cu aspect de lemn Marazzi, formată din multe colecții ce vor să satisfacă atât gusturile contemporane cât și pe cele clasice.

Lăsați-vă inspirați de galeria fotografică.