Turul casei: diferite aspecte ale gresiei pentru o vilă de vis în Marsala

timp de lectură minutele

Turul casei: diferite aspecte ale gresiei pentru o vilă de vis în Marsala

Descoperiți în cadrul proiectului colecțiile Stonework, Block, Essenziale, Paint și Materika

Pentru mulți, probabil că Marsala se apropie periculos de mult de ideea de paradis. Este situată în cel mai vestic punct al Siciliei, pe o întindere de pământ sărutată de apusuri uluitoare deasupra Mării Mediterane. Dincolo de mare, Africa se află de o parte și Sardinia de cealaltă. La distanță mică de coastă, frumusețea luxuriantă a insulei Favignana.

Natură bogată, plaje cu apă cristalină, soare, lumină orbitoare: în acest loc paradisiac se află o vilă privată modernă, înconjurată de palmieri și împărțită în locuințe individuale cu gazon și piscină.

Proiectul arhitectural este minimalist și liniar, predominând culoarea alb. Albul vilelor individuale este evidențiat de peluzele verzi și albastrul cerului, care se reflectă în piscină. Spațiile sunt generoase, iar fuziunea perfectă între interior și exterior este amplificată de utilizarea pereților din sticlă, care permit luminii și soarelui să intre în casă. Fuziunea a devenit și mai eficientă datorită alegerii de a placa pardoselile interioare și exterioare cu aceleași materiale: colecția Stonework, compusă din minunatele plăci de gresie porțelanată cu aspect de piatră, este utilizată în toată vila în două dimensiuni diferite, 60 x 60 cm (interior) și 30 x 60 cm (exterior) și este întâlnită peste tot în aceeași culoare (un gri neutru), din zona de zi până la zona de noapte, de la băi până la spații exterioare cu verande.

Doar scaunele teraselor de pe acoperiș, zone private unde să vă bucurați de apusul soarelui într-o relaxare totală, sunt acoperite cu plăci decorate cu motive geometrice alternate ale gresiei porțelanate cu aspect de rășină ale colecției Block în format 15 x 15 cm.

În băi se repetă aceeași schemă de culori, ceea ce implică utilizarea aceleiași pardoseli gri și alegerea placărilor albe și luminoase, prezentate cu diferite efecte de material și tridimensionale. Essenziale, cu suprafața sa mătăsoasă, a fost propusă atât în varianta netedă, cât și cu decorațiuni florale în relief, ceea ce conferă senzație de mișcare celor doi pereți.

Pentru a doua baie a fost ales aspectul de ciment cu suprafață mată a colecției Paint, în timp ce o a treia încăpere a fost îmbogățită de relieful 3D cu aspect ondulat al colecției Materika, premiată cu Ceramics Design Award 2015 pentru structura sa dinamică și grosimea redusă.

 

 Serviciul fotografic este oferit de Alfio Garozzo.