Un aer cotidian extraordinar

timp de lectură minutele

Spații cotidiene obișnuite și liniștitoare prin natura lor extraordinară care trece prin calitatea proiectului, a mobilierului și a materialelor, martori ai know-how-ului italian. Acestea sunt câteva dintre ingredientele campaniei publicitare internaționale Marazzi 2023 care prezintă noile plăci cu aspect de marmură cu aer contemporan ale colecției Grande și formatul mic cu suprafață neregulată al Crogiolo Confetto, ambele realizate cu respect pentru mediu, într-un circuit de producție închis

Noua campanie publicitară internațională Marazzi pentru 2023 prezintă un spațiu de baie intim, declinat cu noile plăci cu aspect de marmură cu aer contemporan și colecții cu impact redus asupra mediului, factor esențial în alegerea materialelor pentru locuința ta.

Era plăcilor mari din gresie porțelanată cu grosime subțire introduce noul sezon al posibilităților infinite de Mix&Match cu formate mici, de la diverse tipuri de plăcuțe – pătrate, dreptunghiulare și poligonale – sau șipci de gresie cu aspect de lemn la placări de pereți subțiri în culori solide sau cu structuri 3D și cele mai diverse finisaje: mat, semi-mat, lucios, sticlos.

„Ne place să ne imaginăm viața oamenilor care trăiesc în locurile pe care le proiectăm”, explică Chiara Ormelli și Massimo Colonna, fondatorii colectivului Il Magma care a conceput campania, „gesturile de îngrijire a corpului, momente de intimitate însoțite de o lumină blândă și în același timp hotărâtă, energică, a primelor ore ale zilei. Mediul digital ne permite să experimentăm și să calibrăm emoția pe care o pot transmite spațiile pe care le locuim, care trece adesea prin materiale, prin rugozitatea, irizațiile și geometria acestora. În aceste imagini am vrut să spunem și despre spiritul italian, despre istoricitatea culturii proiectului și despre «lucrul bine făcut».”

Nervurile și nuanțele celor mai nobile și rare tipuri de marmură prind din nou viață în această baie, în epoca digitalizării texturilor naturale, în veridicitatea și tactilitatea surprinzătoare a formatului mare, fără a uita niciodată durabilitatea alegerilor de construcție. Plăcile cu aspect tradițional Grande Marble Look Giallo Siena și Grande Marble Look Calacatta Black fac loc, pe fundal, aerului contemporan al Grande Marble Look Fior di Pesco Carnico, care acoperă ușile dulapului de perete, și Onice Giada, care dă formă lavoarelor sprijinite pe dulapul de epocă.

Pe peretele din dreapta, plăcile Crogiolo Confetto se joacă cu lumina; este o colecție cu format mic din gresie porțelanată cu suprafață neregulata, semi-mată și netedă la atingere. Textura este alcătuită din modulul cu basorelief (structura 3D Savoiardo, 5×15 cm) care interpretează celebra colecție Marazzi „Canne d'Organo” a lui Nino Caruso, designer și sculptor, din anii `70. Aici, în culoarea Bone, colecția prezintă o paletă de douăsprezece nuanțe pline, calde și reci.
Ambele colecții sunt realizate cu un ciclu de producție închis pentru a reduce consumul de resurse.
Un ansamblu armonios și primitor care îmbină lecțiile trecutului și tensiunea față de noua dimensiune a spațiilor pe care le vom locui.