Un apartament amenajat în întregime cu Ceppo di Gré

timp de lectură minutele

Un apartament amenajat în întregime cu Ceppo di Gré

Milano, clădire istorică: 120 mp placați în întregime cu gresie de o eleganță atemporală

Exclusivistă, eclectică, niciodată prea clasică sau prea modernă: colecția Ceppo di Gré este o piatră naturală cu o culoare gri-azur tipică, caracterizată prin textura bogată dată de pietricele de diferite dimensiuni și culori. Utilizată pe scară largă în clădirile istorice milaneze, le-a definit stilul, conferindu-le un aer exclusivist și prețios. Reinterpretarea sa ca gresie porțelanată se pretează perfect pentru interioare contemporane, atât pentru varietatea formatelor, cât și pentru caracterul practic al materialului ceramic (piatra originală, de exemplu, este foarte poroasă, în timp ce gresia este impermeabilă).

În acest elegant apartament milanez de 120 de mp, spațiile au fost mobilate într-un stil modern și minimalist, spre deosebire de stilul clasic al clădirii istorice în care este situat. Trimiteri la fastul vremurilor trecute se găsesc în alegerea materialelor pentru placări, datorită gresiei porțelanate cu aspect de piatră Mystone Ceppo di Gré și colecției omonime, protagonistă absolută a proiectului.

Formatul mare ales (75×150 cm) evidențiază liniaritatea interioarelor și conferă o omogenitate mai mare placărilor, limitând rosturile la minimum și punând în valoare dimensiunile camerelor.

În ceea ce privește cromatica, au fost preferate tonurile reci, prin urmare placările sunt dominate de gri, dar colecția oferă și două variante mai calde, care diferă puțin de roca originală (în catalog este posibil să vedem celelalte posibilități stilistice ale Ceppo di Gré). Pereții, de asemenea gri, au o continuitate naturală cu pardoseala.

Mobilierul, în întregime executat la comandă, cu excepția unor piese reprezentative, este format din elemente esențiale, riguroase, ton-pe-ton, cu excepția unor elemente colorate contrastante, cum ar fi masa de servit prânzul, scaunele de la bar sau pereții din sticlă galbenă ai celor două cabine de duș.

Chiar și în baie, Mystone Ceppo di Gré rămâne protagonistă, atât la nivelul pardoselii, cât și al pereților ce vin în contact cu apa, subliniind alegerea precisă a stilului gândit pentru acest proiect.

 

Proiect executat de arhitectul Edoardo Barnini