Un joc de linii și culori pentru hotelul Hoody Active & Happiness cu gresie Mystone Ceppo di Gré

timp de lectură minutele

Un joc de linii și culori pentru hotelul Hoody Active & Happiness cu gresie Mystone Ceppo di Gré

Dincolo de formate: rosturi și direcții de montare ca elemente de design

Sectorul ospitalității și-a schimbat de mult aspectul, devenind, din ce în ce mai mult, un teren de testare pentru designeri și arhitecți chemați să proiecteze, să renoveze și să amenajeze unități de cazare în jurul unor concepte informale și contemporane.

Ne aflăm pe malul din Trentino al Lacului Garda, la hotelul Hoody Active & Happiness, un nou proiect semnat de Giulia Bortolotti de la studioul de arhitectură GBAI, dedicat celor care iubesc sportul și aventura.
Un hotel cu un aer proaspăt și modern, datorită utilizării originale a culorilor puternice (în special galben și albastru) și a alegerilor neobișnuite de mobilier. Fiecare detaliu de design se dovedește a fi atent studiat și în concordanță cu conceptul de bază.

În ceea ce privește placările, prezența și trecerea unui număr mare de sportivi au necesitat folosirea unei suprafețe rezistente și ușor lavabile. Alegerea s-a îndreptat spre o pardoseală din gresie porțelanată cu aspect de piatră Mystone Ceppo di Gré, prevăzută cu tehnologie High Performance, ce conferă materialului performanțe tehnice extraordinare, îndeplinind cele mai stricte reglementări prevăzute de standardele internaționale.

Giulia Bortolotti, arhitect și designer de interior, explică motivele care au dus la alegerea colecției de gresie porțelanată Mystone Ceppo di Gré pentru Hotel Hoody Active & Happiness: „Intenția principală a fost de a mă juca cu elementele tradiționale, punându-le în contrast cu un concept de proiect legat de dinamism, culoare și activitate în aer liber. În plus, Ceppo di Gré este o piatră care se găsește adesea la exteriorul clădirilor ca placare și, prin urmare, prin utilizarea sa în interior, am dorit să creez o legătură între interior și exterior. Terasele exterioare sunt din lemn, în timp ce interioarele sunt realizate cu Ceppo di Gré.”

Direcția de montare și culoarea rosturilor sunt două elemente de design care au contribuit la crearea unui impact estetic remarcabil:

„Tema rosturilor (a liniei) este reluată în diverse elemente de design. Adesea sportul (și jocul) creează traiectorii, care, în acest caz, sunt reprezentate cu linii galbene trasate pe pereții albaștri (ca săriturile mingii pe un teren de tenis, squash sau padel). Prin urmare, rosturile devin parte din „joc” și sunt colorate pentru a fi vizibile (ca și pe diferitele terenuri de sport, liniile terenurilor și ale benzilor sunt întotdeauna vizibile din motive evidente). Montarea offset în diagonală creează dinamism, preluând conceptul inițial.”

Pentru pardoseala din gresie a fost ales formatul de 75×150, care se desfășoară în diagonală pentru a sublinia dinamismul interiorului:

„Mi-a plăcut ideea de a folosi un format mare pentru a nu sublinia prea mult tema „rosturilor colorate” și pentru a recrea un joc interesant de intersecții printr-o montare decalată, pe diagonală.”

Hoody este un hotel modern, confortabil și informal, cu spații în aer liber mari: zonele comune, mari și luminoase, dau spre o terasă spectaculoasă de pe care se pot admira parcul și Castelul Arco. Încăperile sunt spațioase și comunică între ele, putând fi utilizate în moduri diferite datorită mobilierului care invită la împărtășirea experiențelor și la relaxare. Masa din sala de ședințe poate fi folosită și ca masă de ping-pong: trimiterea la activitate fizică și starea de bine este mereu prezentă, subliniată de alegerile culorilor și mobilierului.

GBAI, Giulia Bortolotti – Arhitect și designer de interior
Foto: Christian Parolari