<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/ad95a10e22be.css" type="text/css" media="screen, projection">

Un model bogat de verde și gresie cu aspect de piatră, pentru reamenajarea sediului Scrigno

O mare piață verde și un sortiment bogat de elemente naturale, pentru a îmbunătății confortul vizual și microclimatic al mediului de lucru.

Un model bogat de verde și gresie cu aspect de piatră, pentru reamenajarea sediului Scrigno

Un proiect peisagistic care redefinește liniile intervenției totale: acesta este punctul de plecare pentru reabilitarea cartierului general al companiei Scrigno SpA, lider în proiectarea și producția de sub-cadre pentru uși și ferestre. O intervenție care a vizat în primul rând reînnoirea imaginii identității companiei, expresie a unui sit de producție care reușește să se dezvolte fiind în pas cu noile cerințe calitative ale mediilor de lucru.

Proiectul, gestionat de Studio Giacobbi Venturini Ferrini și de PAMPA Progetto Ambiente Paesaggio, se inspiră din peisajul înconjurător reparcurgându-i traseele caracteristice și dialogul dintre clădiri și teritoriu.

Întreaga intervenție este concepută ca o mare piață verde, în care să se stea în pauza de prânz sau pentru întâlniri informale de lucru, cu intenția de a îmbunătăți bunăstarea vizuală și microclimatul mediului înconjurător.

Pentru ghidarea vizitatorului, există un lung luciu de apă care se întinde de la intrare până la sala de conferințe/show room. Deasupra acestui spațiu, există o terasă panoramică amplă, destinată pentru găzduirea de evenimente, un spațiu outdoor ornamentat cu grădini suspendate și din care se poate aprecia intervenția în totalitatea ei.

Și produsul companiei este invitat să-și reînnoiască imaginea. Panourile de tablă vopsită sunt ale companiei Scrigno și au fost transformate în perete ventilat și folosite pentru a placa volumele arhitectonice.

Vegetația cățărătoare, care va contribui la îmbunătățirea umbririi și la calitatea ambientală, în timp, va ajunge să acopere grinzile americane arcuite, care se înalță de la sol și învăluie noile volume până la acoperirea clădirii.

Bazinul rectiliniu, element cheie al proiectului, al cărui pas este cadențat de un rând de plopi albi, se termină într-un salt de cotă, unde apa care se scurge dispare în terenul devenit un pat de pietriș. Trei mari dune de iarbă amintesc de terenurile arabile și, în același timp, se inspiră din curbura acoperișurilor clădirilor industriale. Între fațada din sticlă de culoare închisă a spațiului expozițional și duna cea mai înaltă se întinde o grădină secretă, invizibilă de la intrare, care poate fi traversată oferind un spațiu de odihnă și relaxare ulterior, în timpul pauzelor de lucru.

ColecțiaPietra di Vals Marazzi, o gresie porțelanată care se inspiră din cele mai rare cuarțite, selectată în culoare antracit, dialoghează perfect, indoor și outdoor, cu elementele naturale și cu celelalte materiale alese de proiectanți. Montarea acestei gresii, în formatul 60x120 cm, însoțește calea vizitatorului, placând pardoseala terasei și a bazinului ornamental, și acoperind scaunele, volumele, pereții bazinului și balustrada terasei, în versiunea de 2 cm.

Soliditatea estetică a aspectului de piatră se conjugă cu ductilitatea tehnică și funcțională a gresiei, cu ajutorul tăierilor și racordurilor de montare care exprimă bine potențialul materialului în designul exterioarelor.


Proiect executat de:
Studio Giacobbi_Venturini_Ferrini
Michele Giacobbi

Proiectul peisajului executat de:
PAMPA Progetto Ambiente Paesaggio
Filippo Piva, Cristian Guidi

Ph Elodie Cavallaro

Ar putea să te intereseze și...

Colecții în evidență