Un motiv simplu ce devine un stil: Intrecci

timp de lectură minutele

Cu colecția Intrecci, Marazzi reinterpretează tradiția decorativă a secolului al XVII-lea în cheie contemporană, cu performanța unui material extrem de tehnic, cum este gresia porțelanată cu aspect de lemn. Noile suprafețe sunt disponibile în nuanțele calde Castagna, Miele și Nocciola și în două formate – 120x120 cm și 20x120 cm – care, prin versatilitatea lor, creează soluții infinite mix & match în combinație cu colecțiile Marazzi Concrete, Marble și Stone Look.

Cuvântul „parchet” provine din tehnica denumită în franceză marqueterie sau parqueterie, adică aplicarea de intarsii sau incrustații pe mobilierul fin. În secolul al XVII-lea, meșterii confecționau panourile individuale care compuneau pardoselile în atelier și apoi le montau în construcția arhitecturală. Multe elemente decorative au revenit de-a lungul anilor, dar, în special, motivul împletiturii a fost deosebit de popular, derivând dintr-o tehnică de montare tipică artei medievale.

Inspirația din nobila tradiție a decorațiunilor, îmbinată cu know-how-ul de producție a unui material contemporan cu performanțe tehnice extraordinare, a dus la crearea colecției de gresie cu aspect de lemn Intrecci.
Modelului Versailles casetat, realizat în formatul mare de 120×120 cm, i s-au alăturat șipcile de 20×120 cm, pentru a reconcilia aerul atemporal al parchetului cu exigențele de versatilitate și varietate tipice designului contemporan.

Disponibilă în cele trei culori naturale Miele, Castagna și Nocciola, bogate în variații de nuanțe, Intrecci este realizată cu tehnologia Premium 3D Ink, care conferă suprafețelor volum și realism datorită unui sistem avansat care combină recunoașterea optică și precizia imprimării; pentru un efect texturat surprinzător, atât vizual cât și tactil.
Pe lângă caracteristicile bine-cunoscute ale gresiei porțelanate – durabilitate, igienă, rezistență – această colecție confirmă un coeficient antiderapant ridicat, ceea ce face ca aceste suprafețe să fie o soluție valabilă și pentru spațiile comerciale și hoteluri.

La fel ca multe dintre produsele Marazzi, colecția Intrecci este realizată cu respectarea unor standarde înalte de sustenabilitate și respect pentru mediu.
De-a lungul multor ani de cercetare și dezvoltare tehnologică, Marazzi a contribuit la promovarea unui proces de producție ceramică cu circuit închis, care limitează consumul de resurse naturale și reduce impactul asupra mediului.