Uniche, noul farmec al calcarului

timp de lectură minutele

Ostuni, Cadiz, Arles și Avignone: farmecul celor patru pietre calcaroase mediteraneene regăsește o formă nouă în colecția de gresie Uniche.

Texturile și culorile inspirate de aspectul tactil al pietrelor care s-au format din sedimentarea organică marchează noua colecție de gresie porțelanată realizată prin procese de producție inovatoare, cu grijă față de mediul înconjurător. Materiile prime naturale, procesul de fabricație sustenabil și de ultimă generație, noua tehnologie aplicată în premieră pe structura și pe suprafața plăcilor restituie acestei colecții o puternică identitate estetică și tactilă, cu un aspect de piatră extrem de realist.

Trei finisaje – Natural și Velvet, pentru spații interioare și Structurat, pentru spații exterioare – și patru formate (60×120, 60×60, 30×60, 30×30 cm) la care se adaugă opțiunea extra-groasă de 20 mm, mozaicul cu mici elemente pătrate și dreptunghiulare – Spaccatella – în module de 30×60 cm și o gamă completă de piese speciale pentru realizarea lucrărilor care necesită o atenție deosebită la detalii, cum ar fi piscinele. O disponibilitate a formatelor diferite, care permite amestecuri între dimensiuni și o varietate surprinzătoare de soluții rezultate din numeroasele compoziții posibile.

Colecția Uniche este îmbogățită cu unele dintre noile tehnologii dezvoltate de Marazzi la nivelul sistemelor de produse: 3D Ink și StepWise sunt incluse în noua colecție de gresie porțelanată.

Tehnologia StepWise este cea care conferă noii game o rezistență ridicată la alunecare, deși are o suprafață fină la atingere, complet lipsită de rugozități, și este ușor de curățat. Aceste caracteristici sunt intrinseci produsului și inalterabile în timp. Cea mai recentă dintre tehnologiile Premium Marazzi este 3D Ink; un proces care definește amestecul perfect dintre grafică și structură, culoare și textură pentru fiecare placă, punând în valoare detaliile unice, variațiile de luciu și de nuanțe, precum și naturalețea suprafeței.

O colecție, Uniche, care își confirmă capacitatea de a fi un punct de referință pentru calitatea estetică și performanțele tehnice, în multe sectoare ale designului: de la retail la zone rezidențiale, de la spații publice la cele în aer liber, permițând continuitatea între finisajele interioare și soluțiile pentru exterior.