Vero: noua gresie cu aspect de lemn

timp de lectură minutele

Inovația și cercetarea continuă aduc parchetul ceramic la noi înălțimi expresive hiper-realiste pentru gresia porțelanată

O provocare pentru ochiul cel mai atent și pentru mintea cea mai sceptică. Este dificil să înțelegem dacă culorile, nodurile și nervurile sunt opera Mamei Natura sau a tehnologiei: o tehnologie de avangardă capabilă să se inoveze singură, perfecționând din când în când capacitatea de a imita materialul original.

Acesta este și secretul longevității tendinței de „aspect de lemn”, adică a gresiei porțelanate cu aspect de lemn pe care parchetul ceramic de la Marazzi o alimentează cu un produs industrial cu performanțe absolute, pentru durabilitate și rezistență, cu estetica celui mai clasic, organic și cald dintre materiale.

Ideală nu numai pentru contextele stilistice tradiționale, ci și pentru dialogurile creative cu arhitectura contemporană.

Colecția Vero exprimă gresia porțelanată în format mare, în șipci de 22,5×180 cm și 20×120 cm, declinând patru esențe/culori: Natural, Rovere, Castagno și Quercia.

Mimesisul perfect cu lemnul se realizează datorită scanărilor de înaltă rezoluție și tehnologiilor digitale avansate care permit obținerea unui pasaj cromatic continuu, de o vivacitate și o intensitate inedite. Utilizarea unei noi tehnici de „interblocare” între grafică și structură redă noduri, nervuri și calitate tactilă cu un realism extrem. Cernelurile lucioase și opace, care urmează exact morfologia, subliniază cu lumini și umbre imperfecțiunile și particularitățile stejarului.

Fiecare format prevede numeroase modele (28 pentru 22,5×180 cm; 42 pentru 20×120 cm; 8 pentru cele de 2 cm grosime), astfel încât montarea nu are niciodată ca rezultat un aspect artificial și repetitiv. Cele trei opțiuni de finisare a suprafeței – naturală, Grip și Outdoor 20mm – reflectă transversalitatea modului de folosire a colecției Vero, în spații rezidențiale, comerciale și exterioare (cu formatele dedicate 40×120 și 60×60 cm cu grosimea de 2 cm, și pentru montarea pe uscat).

Vero exprimă un concept complet contemporan de autenticitate: cel tehnologic. Și sustenabil.