<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/4d686c7236cd.css" type="text/css" media="screen, projection">

Zallinger: un hotel aflat la cote înalte pentru un model nou de ospitalitate

În numele turismului responsabil, studioul noa* extinde refugiul Zallinger din Alpe di Siusi și se concentrează asupra aspectului natural al Mystone Pietra di Vals.

Zallinger: un hotel aflat la cote înalte pentru un model nou de ospitalitate

Refugiul Zallinger, deschis la mijlocul secolului al XIX-lea la 2.200 de metri sub Sassopiatto, era înconjurat de șapte hambare și o biserică mică. Extinderea, cu ajutorul studioului noa* din Bolzano, a recreat aspectul inițial al unui sat mic, restabilind, în cheie modernă, formele tradiționale ale pășunilor montane din Tirolul de Sud.

Noile unități sunt alcătuite din module prefabricate din lemn, concepute pentru a se potrivi mai bine în context. Forma evocată a hambarelor evită, de fapt, reflexiile ferestrelor expuse, neadecvate în munții înalți. Cele 24 de camere din noile cabane se adaugă celor 13 deja disponibile în corpul central al refugiului, și acesta fiind renovat în numele sustenabilității și turismului responsabil. Hotelul Zallinger a obținut certificarea ClimaHotel și a implementat un plan de mobilitate pentru a limita traficul auto la maximum.

„Vrem să oferim noi modele de viață și ospitalitate care, pe de o parte, recuperează formele și materialele tradiționale, pe de altă parte, exprimă calitatea designului, niveluri ridicate de confort, sustenabilitate”, subliniază arhitectul Stefan Rier al studioului noa*. „Mediul alpin este un sistem complex, care trebuie înțeles și respectat. Credem că este important să ne imaginăm noi spații pentru a-l popula: camere la scară umană, confortabile, primitoare, dar mai presus de toate unice și autentice”.

În afara noilor cabane, un sistem de panouri glisante din lemn în corespondență cu ferestrele permite deschiderea către peisajul alpin spectaculos; când sunt închise, panourile creează în camere efecte sugestive de lumini și umbre. În interiorul cabanelor și al clădirii principale, arhitecții utilizează la scară largă lemnul natural, aplicat pe pardoseală și perete pentru a evoca atmosfera încăperilor tradiționale.

În zonele comune cu cel mai mare trafic, precum holul, restaurantul și spa-ul, inserate în complexul central, precum și în zonele de baie, create într-o continuitate perfectă cu dormitorul, noa* a ales colecția de gresie porțelanată Mystone Pietra di Vals. Colecția reprezintă o interpretare mai mult decât realistă a culorilor și nervurilor de suprafață ale cuarțitului rar extras din Cantonul Grisunilor (Elveția). Disponibilă în trei culori – Greige, Antracite și Grigio – și în 5 dimensiuni – 60x120, 30x120, 75x75, 60x60, 30x60, 40x120 cm în varianta de 2 cm grosime – poate fi montată în medii exterioare și interioare. Mystone Pietra di Vals combină aspectul de piatră naturală cu întreținerea redusă și performanțele ridicate, rezistență la agenții atmosferici și uzură. Factori non-secundari într-un mediu la o altitudine mare, cu un climat extrem.

Ar putea să te intereseze și...

StepWise™, noua tehnologie Marazzi

Pentru suprafețe fine la atingere, dar cu mult mai performante în ceea ce privește rezistența la ...

Descoperă mai mult

Colecții în evidență