<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/a9f821c8cc3d.css" type="text/css" media="screen, projection">

Plăci Bucătărie: idei și soluții din ceramică și gresie

Marazzi propune placări din ceramică și gresie porțelanată pentru a face și mai primitoare bucătăria ta. Alege aspect, culori și formate pentru un spațiu care să reflecte stilul tău.

Marazzi Recomandă

Deseori proiectul pentru o nouă casă sau pentru restructurarea ei porneste tocmai de la bucătărie: sufletul casei, încăperea în jurul căreia se rotesc celelalte camere și viața persoanelor. Pentru ca bucătăria să fie o cameră separată de camera de zi sau o zonă de gătit unită cu aceasta, este esențial să se aleagă plăcile din ceramică sau gresie potrivite cu pardoseala ei și cu pereții apropiați de sobe, chiuvetă și planurile de lucru.

În afară de faptul că sunt durabile și antiderapante, în bucătărie plăcile de ceramică sau gresie porțelanată trebuie să fie ușor de curățat și rezistente la umiditate, pete – în special substanțe acide și grase de mâncare și condimente – și produse chimice ca detergenți și dezinfectanți.

În bucătărie, alegerea dalelor pentru pardoseli și pereți poate fi ghidată de ideea generală de stilcare se dorește a fi imprimată camerei – și eventual casei întregi – sau de’mobilierul ales. Ne putem juca alegând forme și dimensiuni: formatele mari, în ton cu ultimele tendințe; ca și clasica placă pătrată, hexagonalele, mozaicul, șipcile. De asemenea, colecțiile Marazzi propun plăcile slim, cu grosime redusă (6 sau 7 mm), de montat pe placarea existentă: ideale în caz de restructurări, inclusiv pentru bucătărie.

Pentru cine iubește lemnul, în bucătărie sunt perfecte plăcile de gresie porțelanată cu aspect de lemn, propuse de diferite colecții Marazzi. Oferă întreaga frumusețe a parchetului sau a scândurilor – căldura unei ambianțe primitoare – fără greutatea întreținerii pe care o cere lemnul adevărat și sunt indicate la decorarea încăperilor, atât clasice cât și moderne.

În afara lemnului, gresia înlocuieștecu un efect estetic absolut realisticdiferite materiale naturale valoroase, ca piatra, marmura și metalele, și alte materiale folosite în arhitectură și în designul de interior, cum ar fi cimenul, teracota, tencuiala, terasă venețiană. Dacă aspectele de teracotă, lemn sau piatră sunt mai folosite pentru o bucătărie clasică sau rustică, cimentul, tencuiala și terasa se integrează perfect într-o bucătărie modernă sau minimală.

Închide
Citește mai mult