<link rel="stylesheet" href="/static/CACHE/css/a9f821c8cc3d.css" type="text/css" media="screen, projection">

Plăci pentru Baie: idei și soluții din ceramică și gresie

Plăci și mozaicuri pentru baia ta și pentru placarea dușului. Vezi colecțiile de plăci Marazzi și gresie porțelanată, concepute pentru baie și pentru un spa domestic.

Marazzi Recomandă

Înainte de a placa o baie sau un spa domestic este necesar ca mai întâi să se aleagă materialele. Plăcile de ceramică și gresie porțelanată Marazzi sunt antiderapante, durabile, rezistente, ușor de curățat și nu au nevoie de tratamente speciale de întreținere. Aceste caracteristici le fac să fie preferate altor soluții, de exemplu piatra, lemnul sau rășina pentru pardoseli și tapetul sau vopseaua lavabilă pentru pereți. De asemenea, gresia înlocuiește materiale valoroase – ca lemnul, piatra, marmura și metalele – cu un efect estetic extraordinar de natural și real.

Deseori, punctul de plecare pentru a decide care placări de ceramică și gresie să se monteze în baie sau în camera destinată wellness, este paleta cromatică: de la culori neutre la cele închise, de la culori strălucitoare la cele pastel. Evaluarea se va face cu grijă, deoarece culoarea se schimbă și în baza texturii plăcii. De fapt, plăcile cu finisare mată fac iluminarea băii mai difuză, dimpotrivă, cele cu finisare lucioasă o fac mai intensă. În schimb, dalele cu efect tridimensional, creează jocuri de lumini și nuanțe de umbră foarte interesante.

Pentru plăcile băii, ca alternativă la alegerea pentru culoare, se poate lucra pentru afinitate sau contrast cu stilul dominant al casei: modern, clasic sau vintage. Unele colecții Marazzi sunt atât de versatile încât se adaptează băilor elegante și clasice, dar și încăperilor nordic-minimaliste. Altele, în schimb, se asortează mai bine cu un stil mai caracterizat, ca de exemplu, vintage.

Cu dalele băii se poate juca nu numai îmbinând culori și texturi, dar și combinând formate și dimensiuni: de la clasicul pătrat la plăcuța dreptunghiulară, de la mozaic la formate mari. Și tocmai utilizarea înțeleaptă a culorilor, formatelor și dimensiunilor ajută la corectarea optică a băilor foarte mici sau lungi și strâmte, făcându-le să pară mai ample sau proporționate.

Închide
Citește mai mult