category icon Pianeta

Controlul și reducerea evacuărilor și emisiilor

timp de lectură minutele

Controlul și reducerea evacuărilor și emisiilor

Reducerea emisiilor este una dintre cele mai importante provocări de mediu. Am adoptat diverse soluții pentru a reduce emisiile: de la reutilizarea apei de proces, inclusiv a apei de la alte companii, la coșuri de fum echipate cu filtre de poluare, până la utilizarea de produse cu emisii reduse în întregul proces de producție.

Reciclare a apei industriale ajunge la 120%

Recunoaștem că apa este o resursă esențială pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea și ne angajăm să o folosim în mod eficient și responsabil în toate procesele și produsele. Datorită unui proces de gestionare atentă, recuperăm 100% din apa uzată în producția de plăci. În acest fel, împiedicăm apele reziduale industriale să se scurgă în cursurile de apă sau în sistemul de canalizare. Indicele nostru de reciclare a apei industriale ajunge la 120% și include apă și de la alte companii din industrie.

Filtre pentru coșuri de fum

Filtrele pentru coșuri de fum sunt esențiale pentru reducerea emisiilor în mediul înconjurător. Filtrele funcționează prin captarea contaminanților într-o structură de țesătură filtrantă care reduce considerabil emisiile atmosferice sub limita autorizată.

Cerneluri cu emisii reduse

Cernelurile cu impact redus asupra mediului, utilizate în liniile tehnologice de imprimare digitală cu ink-jet, au fost dezvoltate în sinergie cu sectorul ceramic din Sassuolo și cu producătorii de pigmenți care lucrează de mulți ani în parteneriat cu industria ceramică. Aceștia sunt compuși care nu emit substanțe nocive în aer, nu produc deșeuri periculoase și permit emisii reduse de mirosuri în comparație cu cernelurile convenționale, ceea ce reprezintă un pas înainte în protejarea siguranței lucrătorilor și a comunităților locale. În ceea ce privește sustenabilitatea, acest nou tip de cerneluri reduce emisiile de mirosuri legate de compușii organici volatili cu 30% și evită utilizarea instalațiilor de post-combustie cu metan, reducând astfel emisiile de CO2.